Om mig:

hgk2

[bloggerprofil]

jag heter hanna häggblom och sa hej till världen den 20.5.1990. Jag kom in i en familj bestående av mamma, pappa och tre år äldre bror Tom. Fem år senare joinade lillebror Emil familjen. De tidigaste åren av mitt liv spenderades i Eckerö, först på västra Skag och senare på Kråkskärs gård (ja, på Åland, alltså). Med andra ord är jag uppvuxen i skogen, med närhet till sjön och omringad av djur. De djurarter jag är bekant med är: får, getter, kor, grisar, höns, ankor (plus gäss, men dem tycker inte jag vi talar högt om), hästar och katter. 2007 tog familjen sitt pick och pack och flyttade tvärs över Åland till Vårdö, Bussö.

eftersom jag var så "förståndig" (lillgammal kanske är ett bättre ord) när jag var liten fick jag börja dagis när jag var tre år. Efter det gick jag sex år i Eckerö lågstadieskola, tre år i KHS 7-9B och sedan valde jag att läsa media och kommunikation i gymnasiet. Från Ålands yrkesskola utexaminerades jag som medieassistent 2009. Då jag tog examen var jag så trött på allt som hade med skolor att göra, så jag bestämde mig för att jag skulle börja jobba. Sedan 2009 har jag i dagsläget (1.1.2016) hunnit byta jobb elva gånger (då allt som erbjuds är kortare vikariat/förordnande/tillfälliga tjänster) och vara på arbetspraktik via arbetsförmedlingen två gånger. Känner snart att jag kan titulera mig "allvetare" i jobbsammanhang.

jag bor i Södersunda i Jomala med min make Sami och våra tre katter, Elvis (21.4.2010), Sid (17.12.2010) och Molly (24.3.2013). Den 10.7.2014 blev vi tomt/husägare och den mesta lediga tiden går till att färdigställa huset så det blir beboeligt. Sami och jag började skriva till varandra på Bilddagboken (Dayviews) 2009 och blev tillsammans den 13.5.2009. Vi förlovade oss den 10.5.2014 och gifte oss den 9.8.2017. Till vår lilla familj anslöt sig Tova 9.4.2016, en bestämd liten tjej med mycket humor. Med henne har jag lärt mig att ingenting är som jag trott och när jag tycker jag har fått mammalivet under kontroll så överraskar hon mig med nya färdigheter och åsikter. Det är stundvis jobbigt med småbarn, men de guldstunderna som finns gör det absolut värt.
Saker jag tycker om att göra: läsa, skriva, illustrera, fotografera, se på TV-serier och baka. Till exempel.

2013 blev jag diagnostiserad med hypotyreos och har med tiden upptäckt att den sjukdomen tar över ens liv rätt mycket. Ibland skriver jag om det, men oftast försöker jag lyfta huvudet över ytan och ignorera sjukdomens fula tryne.

kärleksbrev, fotolån eller annan kontakt: hannahaggblom snabel-a hotmail punkt com
(jag vill inte bli kontaktad i syfte av reklam eller liknande)