Vecka 25.idag gick vi in i vecka 25, som även rubriken för detta inlägg berättar. Precis som förra graviditeten känns det som att magen verkligen expanderat under veckan som gick, har slagit i den en par tre gånger när jag missbedömt dess litenhet. 60% av graviditeten har passerat och under veckan har jag ansökt om moderskapspenning, föräldrapenning och barnbidrag.

förra veckan ansökte jag dessutom om moderskapsunderstöd, där vi får välja mammalåda eller pengar. Eftersom vi valde lådan med Tova och har kvar cirka allt, tog vi pengarna denna gång. Inte alls lika spännande att vänta på en inbetalning än en förpackning, dock.
Då jag ansökte om de olika -penningarna fick jag även se mitt datum för att gå på mammaledigt - det blir den 25:e januari! Så skumt att snart halva november passerat och att det då är 2,5 månader till den 25:e januari?!

måendet då? Ryggen värker och ibland får jag någon slags ischias-känning i vänstra skinkan, men annars är det rätt ok. Har inte ens behövt ta en halsbrännetablett än - kommer antagligen få en skallig unge denna gång, ehe. Tröttheten, däremot. Den är inte att leka med. Jag känner mig konstant utmattad och ögonlocken är tunga som bly. Det hjälper inte heller att fröken tvåkommafem stressar mig så jag tror jag ska tappa allt mitt hår bara pang poff en sorglig dag. Nåja, nåja. Lifvet.

eftersom jag inte har bara graviditeten att fokusera på i min lilla vardag, försöker jag ta en stund på kvällen när Tova sover att liksom känna mig gravid. Att känna att det är en liten filur i magen och att hen bumblar på i sitt alldeles egna lilla mönster. Till skillnad från sin storasyster, är Kringlan gärna aktiv en stund på kvällen innan jag somnar. Mysigt och knappt obehagligt, så här andra gången.

Kommentarer