söndag 27 augusti 2017

Vecka trettiofyra,

v341
v342
v343

- pratade med en helt okej läkare
- gick på öppna förskolan med Tova
- var en sväng ut till bygget

v344
v345
v346

- lunchade med mamma
- simmade med Anna
- köpte träningskläder (kors i taket)
- veckohandlade

v347

onsdag 23 augusti 2017

Kaptenens logg: 23082017.

ins

mjaha, Tova vilar och jag är för en gångs skull vaken. Kliar mig i huvudet och funderar vad jag har att skriva om. Missförstå mig rätt - jag har aldrig något att skriva om, men orden brukar på någon sätt ramla ur hjärnan och in på skärmen ändå. Ibland. Just nu känner jag mig förstoppad i hjärnkontoret. Nåja. Nåja. Nåja.

i dag besökte jag och Tova öppna förskolan för första gången, tycker det gick väldigt bra! Tova hade massa saker att leka med och ställen att spatsera runt på och jag hade vuxet sällskap. Inte alls fy skam! Vi kommer absolut gå dit igen! När Tova nu vaknat från sin vila, ska vi packa oss i bilen igen och åka ut till bygget en liten sväng, Sami är ledig och har slarvat saker efter sig, så vi är snälla och levererar dem. Dessutom vill jag ju se huset med nya dörren på plats IRL! Helt knasigt att tänka sig att jag ska få bo där. Jag? I det där fina huset? Nej, nu skojar du med mig.

ja, nä. Nu hade jag inget mer att säga. Så jag ska ... sätta mig i soffan en stund. Skönt!

söndag 20 augusti 2017

Vecka trettiotre.

v331
v332

- pratade med läkaren och blev jätteledsen över att inte känna mig hörd
- blev faster för andra gången
- hälsade på nykomlingen på BB
- lunchade med mamma
- hade Åsa, Oliwer och Noah över på kaffe

v333
v334

- fredagsmiddag hos Samis föräldrar
- hälsade på i Bamböle
- simmade med Anna
- kikade på lite konst
- veckohandlade

onsdag 16 augusti 2017

Kaptenens logg: 16082017.

prt

satte mig framför datorn för en gångs skull... och tappade all motivation till att göra någonting. Jahapp. Så blir det ibland. Oftare och oftare just nu. Nåja. Samis semester är slut och den lilla vardagen är tillbaka, i dag är det ju onsdag och på onsdagar är jag och Tova helt lämnade till varandras sällskap. Har dock gått helt okej. Vi har busat och vilat och varit ute och gått en liten kvällspromenad med vagnen. Tog fyrtiofem minuter att lägga, men HEY - hon är ju inte uppe än. Förra veckan gav jag upp läggningen en kväll när jag försökt få henne att somna under en och en halv timme. Den kvällen somnade hon 23:38. Puh. Sedan dess har Sami lagt alla kvällar, mitt självförtroende för läggning fick sig en törn, men i kväll är jag ju ensam. Tur att det gick någorlunda bra! Vi måste ha Tova i resesängen just nu, hon rojvar runt så mycket i spjälsängen och då slår hon sig bara på den. Det här är mindre farligt. Håhå. Frågade du mig innan hon föddes hur livet med barn skulle vara, så hade jag aldrig kunnat fantisera ihop den här virvelvinden.

var rätt låg i går, pratade med min nya läkare på morgonen och hen lyssnade inte på mig över huvud taget. Dessutom informerade hen mig om saker som inte är sant. Blev så slut efter att vi lagt på så jag bara grät, all luft gick ur mig. Den ena läkaren jag träffade skyllde på sköldkörteln för alla mina problem, men endokrinologen som ska vara "specialiserad" på sköldkörteln sa att alla problem måste bero på något annat än den. "Du har inte hypotyreos enligt provsvaren", sa hen. Ja. Men. Alltså. Jag medicinerar ju. Om hen menar att jag är frisk borde jag väl sluta medicinera? Eller? Nä. Den här personen behöver seriöst läsa på om hypotyreos. Absurt att jag som patient ska behöva känna så. Känner mig dum som bytte läkare, eftersom den andra hade någon slags koll på min historik och verkade lite mer inläst på sjukdomen. Även om hen också berättat för mig att jag är frisk. Eh. Det är förbanna inte lätt, det här livet.

en roligare sak: i natt blev jag faster till en liten pojke ♥

söndag 13 augusti 2017

Vigselkaffe.

v1
v2
v3

i dag firade vi med släkten (+ Anna, Simon och Elma, som ju till det närmaste räknas till släkten) att Sami och jag sagt ja till varandra i onsdags. Tack så mycket, alla som kom och tack för gåvorna! Så himla snälla, allihop ♥ Vi hade en mindre kaffebjudning nu i huset i Södersunda, men när tid och pengar finns ska vi ha en "riktig" bröllopsfest också!

Vecka trettiotvå.

v321
v322
v323

- Tova ville inte sova på kvällarna
- var på blodprov i två omgångar + EKG
- träffade läkare

v324
v325
v326

- vigdes i ämbetshuset
- städade och bakade
- hade vigselkaffe för de närmast sörjande
- Sami hade sin sista semesterdag för sommaren

v327
v328
v329
v3210
v3211

onsdag 9 augusti 2017

09.08.2017.

gigtis
herr och fru.

söndag 6 augusti 2017

Vecka trettioett.

v311
v312
v313

- det blev augusti
- Linneas babyshower
- färgade håret (igen)
- hade besök på Stenudden

v314
v315
v316

- Åsa och Noah var på besök
- lunchade på Bodegan
- drack kaffe hos farmor och farfar på Skag

tisdag 1 augusti 2017

01082017.

augusti