söndag 25 juni 2017

Vecka tjugofem.

v25

den här veckan började med att Tova åkte runt i för stora skor (en av hennes hobbys för tillfället), ramlade och slog pannan i ett gångjärn i en dörrpost. Så vi fick åka till akuten för att kolla upp det, men där hade de fullt upp så ingen ens putsade såret för att kolla hur stor skada det var. Hm. Sen var det mitt i allt midsommarafton och vi drack kaffe hos Samis föräldrar och åkte sedan ut till bygget för sillmiddag, kransande och ett snabbt dopp. I dag simmade jag med Anna, härjade på en oartig tant och klippte gräset. Ungefär så var min vecka.

lördag 24 juni 2017

Tova och katterna.

g1
g2
g3
g4
g5
g6
telefonbilder från en liten del av vår dag.

fredag 23 juni 2017

Midsommar 2017.

m2
m1

läser inlägget om förra årets midsommar och ser att jag hade hoppats att vi inte behövde kaika runt i år igen, på midsommarafton. Så blev det dock i år igen, men banna om vi inte är bofasta där nästa midsommarhelg! Nå-ja. En får inte alltid som en vill, helt klart. Vi fick en fin midsommarafton ändå. Dagen började med att jag tydligen sov som en sten och inte märkte att Tova och Sami steg upp, sedan bakade jag en kaka och den tog vi med oss på kaffe till Samis föräldrar! Efter kaffebesöket åkte vi ut till Bussö och åt sillmiddag i huset. Tova stökade omkring och lekte med kakelplattor (hm) medan vi åt.

m3
m4

sedan hängde vi nere vid sjön en stund, Tova lekte med kottar och stenar och var arg när hon måste ha hatten på sig.

m5
m6
m7

Tovas gulliga föräldrar (ehehehe).

m8

hon har ett hack i pannan efter ett klanteri i måndags då vi hamnade åka till akuten men blev hemskickade.

m9
m10
m11
m12

efter middagen gav vi oss ut på blomjakt med Tova i vagnen. Jag pysslade ihop en krans som Tova absolut inte ville ha på huvudet, hon ville mest lukta och smaka på den. Livet med en väldigt principfast ettåring, I guess.

m13

sedan velade jag mig i sjön och vaknade till, för tusans tusan vad kallt det var. Jag har uppenbarligen blivit mesig på äldre dagar. Brukar skryta om att jag minsann simmat i +5 grader på Kökar, men jag tror jag är ganska tyst om det nu för tiden.

m14

sen åkte Tova och jag hem och lämnade Sami på bygget. Ganska vemodigt, som det sig bör, kanske. Nåja. Nästa år. Nästa år blir allt bra. Nästa år är bygget inte "bygget" längre - det är "hem".

måndag 19 juni 2017

Svårt att förstå.

s3
s4

första juni förra året delade jag soffa med en sådan här liten, rätt orörlig person med ofokuserad blick.

s2
s1

kan inte begripa att det är samma person, ett år senare ungefär, som ligger så här världsvant i soffan och mest springer runt och härjar som en tokig person. Mycket händer med en liten människa på väldigt kort tid.

söndag 18 juni 2017

Vecka tjugofyra.

v231
v232
v233
v234
v235

ännu en vecka har förflutit då vi i princip inte gjort någonting, klättrar snart på väggarna här "hemma". Jag var på ännu ett fasteprov (vill alltid skriva "fasterprov"?) och tappat mer förtroende för min läkare, vi hälsade på Åsa, Oliwer och lille Noah på sjukhuset och i dag promenerade jag och Anna i någon timme. Helt okej vecka ändå, om än så händelselös. Nästa vecka är midsommarveckan och vi får se hur vi firar det, kanske med övernattning i huset?

Den lilla konstnären.

DSC_7889b
DSC_7894b
DSC_7895b
DSC_7887b2
i går gjorde Tova sin första teckning i livet, mamman blev så stolt!

lördag 17 juni 2017

Dagens plus.

s1
s2
s3
s4
s5

+ syren är sommarens bästa doft (näst på listan är varma saltstänk)
+ vår första tapet kanske kommer på plats nästa vecka
+ vi har chips och dipp att inta när Sami kommer hem
+ dessutom har vi knappt hunnit se nya säsongen OITNB så vi har massor kvar att se
+ jag har fotograferat två dagar i rad nu

För frisk för att vara sjuk
men för sjuk för att vara frisk.

flow

jag var ju och tog en massa blodprov härom veckan i hopp om att något skulle vara uppenbart jättefel, men allt såg "normalt" ut. Så var jag på ännu ett prov i måndags och skulle ha pratat med min läkare senare samma dag, men hen ringde en annan tid än avtalat och sedan inte igen. Måste nog ta tag i att byta läkare, har ju inget förtroende alls för den här. Jag är för frisk för att må så här. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, eftersom alla resultat kommer tillbaka och är hur bra som helst. Hur kan en vara så här slut och ändå vara "frisk"? Förstår ingenting. Wäh, rent ut sagt.

jag är trött på att alltid vara trött och hålla på att somna när jag ska hålla mig vaken, och inte kunna somna när jag ska sova. Så trött. Hela tiden. Ja, jag vet inte. Känner mig rätt uppgiven just nu.

fredag 16 juni 2017

Status.

m1
m2
m3
04072014.

det här med att vi skulle flytta nära mina föräldrar och att de nu ska flytta vidare, långt bort, innan vi ens hunnit flytta in i vårt hus. Det här med en framtid jag tänkt mig som bara gick i kras. Det här med att vi kommer bo så långt ifrån alla andra. Det här med att de ens sa att "det finns inget som säger att inte ni kan sälja ert också". Det här med att de först sa att de inte kunde flytta utan att jag följde med. Det här med uttrycket "once in a lifetime". Det här med att känna sig både överkörd, lurad och borttappad. Det är vad jag tänker på just nu, vad som hela tiden surrar i bakhuvudet för tillfället.

jag är bitter och besviken. Just nu. Kanske. Tänker att det kanske ger med sig någon gång, tänker att jag måste få känna så som jag gör. Jag gör mitt liv till mitt liv. Jag tar mig loss. Jag orkar inte annars.

jag kan inte vara glad för er skull just nu. Tyvärr.

tisdag 13 juni 2017

Noah.

n1
n2
n3
n4

10 juni 2017
klockan 02:59
vikt: 4.430 gram
längd: 54 cm lång
föräldrar: Åsa och Oliwer

i dag fick vi äntligen träffa nytillskottet - lille Noah. Så liten och gullig. Tänk att det var du som bodde i Åsas mage hela den här tiden. Jag ser fram emot att få följa ditt liv och lära känna vem du är

söndag 11 juni 2017

Vecka tjugotre.

v23

nä, alltså den här veckan har vi knappt gjort något alls, mest suttit på nålar för att Tovas "kusin" skulle födas, igår natt kom han äntligen! Vi har varit ute på vagnspromenader och provat duscha ihop, jag och Tova (det senare med väldigt dåligt resultat: skrik och panik plus ett golvskiss, så det gör vi kanske inte om på ett tag). Ätit gott hos Samis föräldrar och ja, inte så mycket mer. Jag pratade med min läkare och hen tyckte (som vanligt) att jag är frisk fast jag minst sagt känner mig sjuk. Nåja. Lite mer har hänt på bygget, men det är mest Sami som har sett det hittills. Snart, snart, har han semester ♥

fredag 9 juni 2017

En bortglömd tomt.

v1
v2