söndag 30 april 2017

Vecka sjutton.

v171
v172

- bakade en fudgekaka
- det kom tio centimeter snö över en natt

v173
v174
v175

- Emil var på besök
- fredagsmiddag i Hammarland

v176
v177
v178

- Tova invigde sin gunga och gungade första gången i livet
- valborgsfirande med Åsa och Oliwer

v179
v1710

Drivans blommor smälta ner och dö.

valbo1
valbo2
20042013.

så blev det söndag och valborg och väderprofetian stämde. Det blåser och slaskar, men inte gör det mig något. Sitter här med min återupptäckta termosmugg (är mycket besviken på både mig själv och Sami för att vi inte mindes den förrän nu, småbarnsföräldrar and all) medan Sami och Tova tar en liten vila. Sov som en sten i natt, förutom någon gång när det började ljusna ute i morse - då kom jag på mig själv att vara vaken och stirra ut i mörkret medan jag lyssnade på en koltrast som sjöng i trädet utanför. Men annars. Tova sov tolv timmar i sträck igen. Kan definitivt vänja mig vid det.

när sömnsorkarna (? Ingen vet) stiger upp ska vi planera kommande veckas matsedel och åka till butiken. Sedan ska vi göra oss klara för ett litet valborgsfirande hos Åsa och Oliwer! Får hoppas att Tova inte blir lika rädd för hundarna denna gång, eh. Jaja. Dagens middag är i alla fall planerad: det blir korv och potatissallad. Så klart.

trevlig valborg!

torsdag 27 april 2017

Kaptenens logg: 27042017.

v1
v2

hm, vet inte riktigt hur jag tänkte inleda det här inlägget (i och med att jag egentligen inte ens har tänkt ut vad jag ska skriva), så eh. Jag bara börjar, kastar mig rakt i så här: vädret just nu? Knasigt. I dag har det varit hur soligt och varmt som helst och i går låg det tio centimeter snö på den här holmen. När jag såg snön var min första impuls att dra ner alla persienner i hela huset. Eh. Gjorde dock inte det, då hade nog barnet blivit tokigt. Gått tillbaka till grottbebis-mode. Hängt i gardinerna, ätit plantor, härmat djur och vänt upp och ner på huset. ... vänta. Det gör hon ju ändå. Äsch. Hade lika gärna kunnat stängt ute eländet då, med andra ord. Jajanå, de e allti lätt ti va eftärklok, sa de gamla lärda.

när vi nu talar om grottbebisen / -barnet och dess svåra moder (läs: jag): våra dagar är väldigt lika varandra just nu, livet går mest ut på de dagar och kvällar Sami är hemma. Alla andra bara sniglar förbi och jag vill mest gå och lägga mig från det att vi stigit upp. Wäh. Nåja, det ska väl lösa sig inom kort, hur som. Dock känns det alltid som att slutrakan är den längsta biten en ska ta sig. Tycker jag i alla fall. Möjligen för att jag aldrig lyckas glädja mig i förskott, väntar alltid ut katastroferna först. Sådan är väl helt enkelt min läggning. Den eviga realisten (nej, nej, bara en liten hint av pessimism. Typ kryddmått. Typ uns).

för övrigt har jag inte duschat sedan i söndags, så att eh, ja, det börjar vara dags. Milt sagt. Jaha, förresten, det är valborg på söndag. Va. Hur? Vart tog den här månaden vägen?! Jag har inte hängt med. Alls. Sen är det maj. Det var snö i går och snart är det maj. Ur led är tiden. Ur led är livet. Nu ska jag göra det jag brukar göra när jag inte sitter här, se på serier (och försöka få ut introt till Pyjamashjältarna ur mitt stackars lilla huvud, det snurrar om och om och om igen).

jag har sett på så sjukligt mycket serier på sistone, att du förstår inte heller. Knappt så jag gör det. Började se på The Lizzie Borden Chronicles men nej, den var för blodig för mig. Har blivit vek på äldre dagar. Nu ser jag på Travelers. Hittills lättare för lilla hjärnan. Före det plöjde jag Girlboss och höll på att störa ihjäl mig på huvudkaraktären. Så. Nu känner jag att vi är ikapp!

söndag 23 april 2017

Vecka sexton.

v161
v162
v163

- måndagen var ledig
- hade Åsa på kaffe

v164
v165
v166

- simmade med Anna
- förberedde för helgens planer

v167
v168
v169

- gjorde ärenden med Tova
- fredagsmiddag hos Samis föräldrar

v1610
v1611

- hade babyshower för Åsa

v1612
v1613

- simmade med Anna
- bytte till sommardäck på bilarna

lördag 22 april 2017

Åsas babyshower.

i månader har jag och Matilda planerat och funderat och i dag var det äntligen dags: vi hade en liten babyshower för Åsa, som kommer bli med bebis i juni (eh, ja, tekniskt sätt är hon ju redan med bebis, förstås)! Det var en slaskig och blåsig dag och Åsa trodde att hon och Oliwer skulle plocka upp mig för en färd ut till bygget, så blev det inte! Istället fick hon äta bakverk, öppna presenter och leka lekar med ett gäng finfina brudar!

2
1
3
4
5
6
8
7

tack för en jätterolig dag!

söndag 16 april 2017

Vecka femton.

v151
v152

- simmade med Anna
- var på Tovas ettårkontroll på rådgivningen

v153
v154

- torsdagsmiddag hos Samis föräldrar
- sträcksåg Thirteen Reasons Why

v155
v156

- påsken kom och allt blev upp och ner
- Sami byggde och jag och Tova var på Östergårds

v157

(det här är för övrigt mitt 4000:e inlägg på lilla bloggen!)

fredag 14 april 2017

En hälsning från Blåkulla.

påxpäx

söndag 9 april 2017

Vecka fjorton.

v141
v142
v143

- Åsa var på kaffe
- Sami sov på bygget mellan onsdag och torsdag och fredag och lördag

v144
v145
v146

- Åsa och Oliwer var på kaffe
- Tova var hos farmor på lördagen

v147
v148
v149
v1410

- vi städade och bakade inför kalaset
- på söndagen hade vi Tovas första födelsedagskalas!

v1411

vissa veckor är så här, vi gör inget speciellt att punkta upp - vi bara ... lever. Sover, äter, är utomhus, lagar mat, promenerar och har huvudet fullt av saker som ska checkas av innan helgen. Den här veckan var en sådan, inte händelselös men heller inte full med spännande grejer. Bara liv. Vårt lilla liv.