torsdag 30 mars 2017

Kaptenens logg: 30032017.

1a
1b

för att vara en självutnämnd bloggcoach har jag låtit det var väldigt tyst här denna vecka. Jag har helt enkelt inte haft någon energi kvar på kvällarna. Det här med att inte få någon slags andningshål om dagarna (för barnet vilar bara en timme och då går jag ut med vagnen så jag ska hinna röra på mig) är väldigt tungt. Jag skulle helst bara sova om dagarna, men det är inte alla i den här konstellationen som tycker det är en bra idé. Eh. Nå-ja. Bara huset är inflyttningsredo så ordnar det sig, då kan Sami och Tova umgås mycket mer och jag kan varva ner lite. Har pulsen i örat konstant. Det är inte det att Tova är bråkig och jobbig, utan det är liksom så mycket hela tiden. Det blir så ibland. En är ju liksom inte mer än människa.

nä, nu börjar det bli dags för duschen. Har på riktigt inte tvättat mig sedan efter simningen i söndags.
Är en så smutsig person just nu.

söndag 26 mars 2017

Vecka tolv.

v121
v122
v123

- lunchade med pappa och Emil
- Tova föll och slog i framtänderna
- det kom lite snö som snabbt smälte bort

v123v
v124
v125

- vi var på tandläkarbesök men allt såg okej ut, puh
- började komma igång med promenader igen
- Tova började gå "på riktigt" och lärde sig även ställa sig upp själv

v126
v127
v127b

- fredagsmiddag hos Samis föräldrar
- lördag = Bussödag, mormor var barnvakt till Tova
- det blev sommartid, tycker det är sämst att vrida klockan

v128
v129


- tittade klart på Please Like Me och grät (händer väldigt sällan)
- söndagssimmade med Anna
- veckohandlade

v1210
v1211

- det var sexton plusgrader ute (!!!)
- hängde tvätt ute första gången för året

det har varit en lång och omtumlande vecka, men olyckor och allmän grinighet. Sömnen har lyst med sin frånvaro på natten och Tova har tagit ett enväldigt beslut om att endast vila en timme dagtid. Jag har då passat på att lägga henne i vagnen och promenera med podd i öronen under den tiden. De första blommorna kom upp även här hemma (där vi brukar ligga cirka två grader efter resten av Åland) och några buskar har fått nya gröna löv!

torsdag 23 mars 2017

Aldrig får jag som jag vill.

har huvudvärk och behöver verkligen duscha. Scrollar runt på Internet och blir orimligt provocerad av ... allt. I princip. "Det går så bra nu", säger de och jag vill lägga krokben för dem så det slutar gå så bra. Lägg av, liksom. I min hjärna är sömnbristen total och jag glömmer bort allt möjligt vitalt. Tappar dagar och funderar mest på vad jag skulle ha för namn på sociala medier om jag hette Peter. Hänger med i de första delarna av ett samtal men tappar tråden och börjar fundera på fjärilar istället. Så slut. Jag är så slut just nu. Vill bara befinna mig vågrätt, nerbäddad med kopiösa mängder choklad och Netflix. Och kanske lite kaffe då och då. Absolut ingen som skriker mig i örat eller hänger i knävecket eller försöker ta över min säng på nätterna. Ingen som vill prata vuxenheter och planera framtid. Vill bara vara själv. Lite. Själv och dum i min egen ensamhet. I tysthet. Pust.

nä, om jag skulle ta den där duschen nu då.

tisdag 21 mars 2017

Inte alls kul.

uppåner

såg att det hade kommit nya mallar till Blogger, "kul" tänkte jag och började pilla med sådant medan Tova skulle vila. Tova vilade bara en halvtimme och var vaken och arg efteråt. Glömde bort att Åsa och Oliwer skulle komma via efter jobbet, blev väldigt förvånad när det knackade på dörren. Fortsatte med pilleriet med bloggen när Sami kommit hem, men insåg efter någon timme att det inte skulle gå att få som jag ville utan att jag skulle behöva sätta mig in i det nya sättet att koda (tack, Blogger. Verkligen). Nu är Sami och spelar lite innebandy och jag sitter här och känner mig dum i hjärnan och matt i kroppen.

det är inte lätt, det här lilla livet.

I fill in the shadows and block out the, block out the light.

b1
b2
b3
b4
14042010.

måndag 20 mars 2017

Det nya livet.

hon går! Ja, jag kanske kan säga det nu - när hon självmant kommer tassande över golven med händerna över huvudet och tungan i mungipan. Gått längs väggar och kortare bitar mellan personer har hon redan gjort ett tag, men i dag gick hon från köksdörren till skåpen helt själv och av egen vilja! Så stort. Hon tycker det är väldigt roligt att gå, så hon tränar mycket. Dock tappar hon balansen ibland, ramlar och slår sig. I dag slog hon framtänderna och läppen i tegel"möbeln" vid kaminen och det kom så mycket blod. Ena tanden blev av med en bit också. Stackars liten. Jag är lite orolig, så jag ska försöka få oss till tandläkaren för en koll i morgon. Håh. Alltid är det något. Hur som helst, så är det roligt att hon lär sig nya saker hela tiden!

söndag 19 mars 2017

Vecka elva.

v111
v112

- snön smälte bort
- Sami var ledig på onsdagen och stannade på bygget hela dagen
- jag såg till att vi var utomhus en liten stund varje solig dag

v113
v114
v115

- fredagsmiddag hos Samis föräldrar
- lördagen var vi på Bussö
- simmade med Anna efter två veckors paus

v116
v117
v118


- på söndagen bjöd Samis farmor på mat på Katarinagården
- veckohandlade

v119
v11110

den här veckan har jag försökt lära mig min nya telefon och tagit cirka femhundra bilder bara för att det är så roligt och faktiskt ser ut som något. Nu blir veckosammanfattningarna roligare att göra! Säkert att se på också, ehe. Kontrasten är ... tydlig. Nåja. Våren kom den här veckan och Tova har fått krypa runt ute och kika på allt möjligt spännande. Inomhus tränar vi fortfarande på att gå och det går bättre och bättre! Ibland faller hon och slår sig och det gör så ont i mitt hjärta när hon är ledsen, men hon blir snabbt på bra humör igen och vill fortsätta öva. Hon kommer nästan tvärs över vardagsrummet helt själv nu (i kväll var första gången hon provade!)!

(sorry för de knasiga avstånden mellan bilderna, vet inte riktigt hur det gick till)

onsdag 15 mars 2017

Vårlista.

vr3
vr4

Har våren börjat som du tänkt dig?
nja, inte precis. Vi började mars med att vara förkylda och sova som två saltade sillar (= inte bra, fråga mig inte om mina liknelser). Vädret har varit ungefär som jag tänkt mig, i alla fall!

Hur såg ditt liv ut förra våren?
jag var höggravid, trött och alldeles slut som person. Befann mig mest i vågrätt läge.

Hur hoppas du att våren blir i år?
varm, solig, färgglad och lätt. Ja, lätt.

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår?
det är väldigt svårt att säga. Nästa vår är Tova nästan två år och jag har aldrig haft en tvååring förut. Men jag hoppas den blir fin. Jag hoppas att vi bor på Stenudden och jag hoppas att vi kan börja dona med trädgårdsland och sådant.

Vad är ditt vårplagg nummer ett?
min tunna adidasjacka som jag ärvt av storebror någon gång under nittiotalet.

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren?
inte alls. Gillar bara det jag gillar och det gillar jag hela tiden.

vr1
vr2

Har du några särskilda vårprojekt på g?
inte i år, förhoppningsvis kan vi sätta potatis i lådan på tomten i år, det är allt. Tänker att det blir lättare nästa år, men planer och projekt.

Vad önskar du dig i vår?
frihet och att det är roligt nästan hela tiden.

Föredrar du våren eller hösten?
våren, så klart.

Vem/vad är din vårförälskelse?
koltrasten. Får en säga så? Jag älskar att höra koltrasten sjunga under tidiga vårkvällar. Blir pirrig i magen och mjuk i knäna.

Tre saker som stoppar vårkänslorna?
förkylningar, slask och stress.

Har du redan några sommarplaner?
nej, försöker att leva lite mer i nuet just nu. Kan inte planera sådant som jag inte vet något om, liksom.

vr5

tisdag 14 mars 2017

.

un1
un2

tystnaden sprider sig och
mörkret slår rot runt bröstkorgen,
tränger sig in mot hjärtat

jag kan inte andas
blodet kokar i ådrorna
och själen vill rymma

men på något sätt lever jag
jag överlever varje gång

You're what happens when two substances collide.

koffs

hade egentligen tänkt ta min kaffekopp med mig ut på trappan under Tovas sovstund, men så hade det börjat blåsa och jag orkar inte klä på mig. So sue me, liksom. I går klädde jag på Tova och lät henne utforska gården på krypande tass, fyrtio minuter tyckte hon att det var roligt och jag såg fram emot när hon blir större och kan gå runt och kika och leka och jag kan sitta i solen med mitt kaffe. Känns ganska nice. Hoppas det blir så avslappnat som jag tänker mig i verkliga livet också, eh.

jahapp, nu är koppen urdrucken och jag har inte planerat den här tiden över huvud taget. Hm. Rookie mistake. Nåja, Tova lär inte sova så länge ändå förrän jag måste gå dit, fyrtio minuter sov hon i går. Det var inte tillräckligt. Sedan sov vi en och en halv timme till, tillsammans. Men jag vill inte vila på dagen. Jag vill sova på natten! Jaja.

måndag 13 mars 2017

Lilla My, pt. 2.

pt. 1.

b1
b2
b3
b4
b5

på bild: Åsa.

Lilla My.

i går tog jag en tur till Mumindalen och hälsade på den allra minsta medlemmen i Muminfamiljen: Lilla My. Hon hade precis rotat genom familjens kökslådor och hittat en visp som hon skulle gömma på ett smart ställe, där ingen skulle hitta den. Familjen behövde den för att vispa grädden till sin tårta och My ville se vilka reaktioner hennes lilla stöld skulle få!

my

på bild: Åsa. Jag ska dela med mig av flera bilder bara jag får lite tid och ro!

söndag 12 mars 2017

Vecka tio.

v101
v102

- vi var fortsättningsvis lite förkylda
- pysslade lite i Illustrator
- vi åkte pulka när det nu var snö ute igen

v103
v104

- Tova övade på att stå och gå på egen maskin
- min telefon stendog och tog alla bilder till den här sammanfattningen med sig i graven
- hade egentid när Tova var hos barnvakt

v105

- köpte en ny telefon
- fotograferade med Åsa

pja. Det har varit en vecka. Eh. Telefonen gick sönder och allt försvann för jag är en sådan himla tant som inte gör backup. Ska skärpa mig! Nåja. Jag fick tummen ur och skaffade en ny telefon i alla fall, Samsung S4 mini åkte till lurhimlen och lämnade plats åt Huawei P8. Hittills är jag nöjd! Så mycket bättre bilderna blir!

fredag 10 mars 2017

Utgifter.

fruf

suck och pust och stön. Så många stressmoment i vardagen just nu. Tova sov en timme på hela dagen och jag smög runt och väntade på sammanbrottet som aldrig kom (!!!) och så gick min telefon sönder. Eller ja. Telefonen. Den ... gav upp. Jag lämnade den fungerande när jag la Tova för dagsvilan och när jag kom tillbaka tio minuter senare så var den stendöd. Kall och okontaktbar. Har provat allt. Den startar inte. Tur att jag redan hade bestämt mig för att skaffa ny telefon i morgon, men mindre roligt att all information i appar och sådant jag inte fört över till datorn, nu är borta. Röv, röv, röv.

nåja. I morgon ska jag skjutsa Tovatroll till farmor och äntligen få några timmar egentid. Tjoho!