onsdag 23 november 2016

En vanlig dag (helt i pyjamas).

ja, som rubriken till inlägget säger - har jag enligt förfrågan alltså dokumenterat en helt vanlig dag för mig och Tova just nu. Ska jag vara helt ärlig så började jag faktiskt fotografera under gårdagen, men dagen fortlöpte inte enligt vanligheterna, så i dag tog jag vid där jag avslutade i går. Så pass lika är dagarna, eh. Nåja, häng med!

1

08:30 ringer vårt alarm på morgnarna och sen är det lite beroende på hur bra vi sovit och hur pigga vi är, hur snabba vi är ur sängen. Efter det följer morgonens toalettbestyr. Cirka klockan 09:00 äter vi frukost, Tova äter en portion gröt och dricker vatten till och jag äter min vanliga frukost: en kopp kaffe, två smörgåsar med smör och lördagskorv och en skål yoghurt.

2
3

frukosten brukar vara uppäten och bortplockad runt klockan 09:30 (en talang jag utvecklat under de här månaderna är att äta supersnabbt). Efter det följer lek i vardagsrummet och jag eldar i kaminen för att behålla värmen inomhus. Just nu innebär "lek" att Tova kryper runt överallt och jag ser till att hon inte gör något skadligt.

4

vid 10:30 - 11:15 brukar Tova börja bli trött igen och då går vi och lägger oss ihop (alltså att vi sover samtidigt i varsin säng i sovrummet). Hon brukar somna som en liten sten och sover sedan allt från en halvtimme till två och en halv timmar.

5

när vi vaknat igen och gjort blöjbyte och lagt på mer ved (heltidsjobb att hålla brasan igång) är det dags för lunch. Klockan är då runt 12:00. Just nu är det makaronigryta som står på matsedeln ett tag framöver, denna serveras med ersättning och vatten. Jag brukar (tyvärr) inte prioritera att äta lunch vid den här tiden.

6
7
8

efter lunch brukar Tova orka vara vaken rätt länge och jag diskar upp det som smutsats ner, plockar ihop lite och i dag hann jag även lägga igång en maskin tvätt. Sedan är det varierande lek som gäller = när jag blivit trött på att springa runt efter Tova som bara smiter omkring och gör hyss så sätter jag henne i gåstolen som gör att hon inte kan lämna vardagsrummet. Eh.

9

när Tova blivit trött och gnällig är det dags för mellanmålsflaskan och att sova lite till. I dag var hon till och med så trött att jag kunde smita från sovrummet och hon fortsatte sova! Jag hann således både läsa bloggar och scrolla runt på Internet (yay - egentid!). Dessutom hade jag tid att dricka en kopp kaffe och äta två chokladbitar. Hon somnade i dag cirka 14:15.

10
11

Tova sov hur bra som helst och vaknade lagom till att det var middagsdags. Middag brukar hon få äta runt klockan 16:00, i dag var det broccoli och potatis med ersättning och vatten till och sedan lite fruktmos till efterrätt.

12

efter maten hängde jag tvätt med armarna och höll Tova borta från bastun (där jag hänger tvätten) med benen. Hon var lagom nöjd. Sedan fick hon köra lite "bil" och skrämma katterna tills Sami kom hem.

13
14

så kom Sami hem och vi lagade middag, fick bli extremt enkelt i dag. Potatismos och fiskpinnar. Cirka klockan 18:00 äter Tova kvällsgröt medan vi äter middag. Sedan får hon röja på tills hon börjar bli helt slut, då är det dags för kvällsrutinerna i badrummet. Sedan får hon en flaska ersättning i sovrummet lite före klockan 20:00 och förhoppningsvis somnar hon snabbt. I går tog det en och en halv timme innan hon slutade böka och gruffa, puh. I dag gick det snabbare. Håller tummarna för en bättre natt i natt! Nu har Sami och jag egentid och ser på Bonde söker fru. Det är lite så här just nu.

4 kommentarer:

  1. Men åh!!!! Gillar detta så mycket, så fint att hänga med i en helt vanligt dag hos er. Och Tovas pyjamas, kan de inte bara göra en sådan i vuxenstorlek? Hade köpt direkt, hehe!

    SvaraRadera
  2. Tycker om såna här vardagsglimtar <3

    SvaraRadera

• skriv gärna namn på kommentaren du lämnar.
jag svarar på kommentarer här i min blogg.
• jag godkänner kommentarer innan de publiceras.

• inga bloglovin'-byten. Du kan däremot gärna följa min blogg här.
• spam raderas direkt ("var med i tävling/veckans blogg" är också spam).