fredag 30 oktober 2015

Nästsista oktober.

först

halv ett idag ska jag vara inne i stan och bli petad i munnen av en främmande människa, igår var jag till ÅHS och blev stucken i armen av en bekant. Spännande liv. På söndag är oktober slut och det känns lite abrupt, på något vis. Jahapp. Nu måste jag hitta något att sysselsätta mig med i någon timme. Wäh. Avskyr att fördriva tid.

Självporträtt / oktober.

oktober

lyckades inte hitta någon inspiration för denna månads självporträtt, men en bild på min nuna blev det i alla fall.

tidigare: januari / februari / mars / april / maj / juni / juli / augusti / september.

torsdag 29 oktober 2015

Ibland blir det fel.

a: "det börjar nog bli dags att köpa nya tuttar till dig snart, E."
h: "det där är inte okej att säga om några år!"
a: "... jag börjar förstå varför man kallar dem nappar nu."

onsdag 28 oktober 2015

Att fiska komplimanger.

e: "men kan något vara sötare än socker?"
h: "jo-o, du är så söt så!"

"Define 'normal' and make a good case for it."

k1
k2

så kom dagen då min Röda Fara skulle på sin första besiktning (i min ägo) och hen passerade prickfritt! Duktig liten kruka! Idag var även dagen då jag ville baka mjuk pepparkaka men bara hade ingredienser till en tigerkaka. Dessutom blev tigerkakan lite torr (Sami påstod att den skulle studsa till grannarna om en tappade den... kul humorrrr) fast jag hade den mycket kortare tid i ugnen än vad receptet avsåg. Typiskt. Så såg jag tre eller fyra avsnitt Gotham (samtidigt som jag konverserade med Emil om tidigare sagd serie) och så var vi en sväng och kikade på kakel när Sami slutat jobba. Ja. Sen åt jag sallad till middag och det var väl ungefär min dag. Spännande!

tisdag 27 oktober 2015

Morning has broken.

fruk

vill mest bara säga "woho!" idag, vaknade förvisso några gånger under natten men lyckades somna om och vaknade runt åtta med ett relativt klart huvud! Tjoho! Har lite planer för dagen som jag gärna skulle vilja ta i tu med, till exempel att städa huset. Minns knappt när vi gjorde det sist och det här eviga nysandet börjar gå mig på nerverna. Jag nyser i snitt tio gånger om dagen. Inte okej. Dessutom borde jag ta oktobers självporträtt, har skjutit upp det då månaden hittills avverkats i någon slags zombie-mode. Idag ska det ske! På det femte gäller det! ... Eller hur det nu var. Ja, kanske jag skulle sluta dravla nu och försöka ta tag i något innan jag blir till en seg säck igen? Mhm. Så får det bli!

förresten, hjälp gärna till med teman till det här!

måndag 26 oktober 2015

Silhouette.

s1
s2
s3

Jag somnar inte om.

soln

har sovit dåligt i cirka en vecka nu, börjar känna mig lite uppgiven. Idag har jag redan hunnit vara vaken i fyra-fem timmar och jag är trött. Va. Om jag är trött borde jag väl kunna sova? Nej. Det hade ju varit alldeles för enkelt. Funderar på att gå och dra täcket över näsan i någon timme, men det känns så slösigt när klockan redan är så pass mycket. Nå-ja. Igår kom vi ihåg att ställa om klockorna och blev inte så förvirrade som vi brukar vara, alltid något!

för övrigt har vi i helgen dragit lite el i ett av rummen i huset, nu finns en lampa som går att tända på en knapp!

torsdag 22 oktober 2015

Det blev till något annat.

Anna och jag brukar köra igång en bloggjulkalender i december, förra året föll den bort av olika orsaker, men i år vill vi försöka igen. Dock tänkte vi inte göra en regelrätt julkalender i år, utan snarare en "adventskalender". Kalendern kommer att bestå av bilder som skapas utifrån ett tema, som tidigare. Dagarna som gäller i kalendern är första, andra, tredje och fjärde advent plus julafton, så det blir bara fem teman att tolka. Känner du dig redan sugen på att vara med? Ta det bara lugnt, information om hur du deltar kommer lite senare.

har du ett tema som du tycker skulle passa perfekt till kalendern? Hojta till (eller viska det snällt) i kommentarsrutan! Vi tar emot all hjälp vi kan få!

här finns mina julkalendrar från tidigare år: 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 och 2013.

Brunch med Anna och Elma.

b1
b2
b3

eftersom jag för tillfället saknar "vettig" sysselsättning om dagarna, bjöd Anna över mig på brunch idag. Blev bortskämd med smörgåsar, smoothie, te och kaka. Mycket trevligt! Mitt i allt hade brunchen blivit en heldag och vi hann avhandla både det ena och andra ämnet, samt bevisa hur dålig jag är på den åländska historian. Oh well.

onsdag 21 oktober 2015

Kiss the boys and make them cry.

ill
blev en liten illustration på Sandra igen, utgick ifrån den här bilden.

tisdag 20 oktober 2015

En vaken natt och sådant där.

flwrpwr

var en konstig natt, vaknade när det fortfarande var mörkt utanför fönstren och kunde inte somna om på åtminstone en timme. Kändes som att jag låg vaken i en vecka. Först när Samis larm ringde kunde jag somna om, konstigt nog.
Dagens planer: duscha. På riktigt. Känns lite smått värdelöst, kanske. Men just nu är det egentligen rätt skönt att slippa pressen och stressen. Lär väl känna den inom kort ändå, tänker jag. Nåja.

jag har inte riktigt fått upp något bloggflow ännu, tydligen. Sätter mig mest framför datorn och ... stirrar. Så är det ibland. Förhoppningsvis kommer det tillbaka snart, för jag vill ju blogga. Tills dess, kanske du som läser min blogg kan tipsa om något jag kan blogga om? Är det något du undrar över eller något speciellt du skulle vilja se bilder på? Vad som helst! Skriv gärna ditt tips i en kommentar till det här inlägget. Puss och tack på förhand!

måndag 19 oktober 2015

Om helgen och sådant.

tetete

helgen flög förbi och kameran blev liggande i bilen. Stackarn. I lördags eldade vi bort rishögarna som stått vid stranden sen i våras och målade panel till sovrummet som egentligen ska bli ett kontor. Igår spikades panelen upp och på vägen hem från Bussö åkte vi via vår vallokal och röstade i lagtingsvalet (och kommunalvalet, men tyvärr Jomala, jag bryr mig inte så mycket om dig). Kvällen spenderades framför Solsidan och på valvaka.ax. Blev less när det visade sig att femhundra ålänningar röstat på det enda rasistiska partiet som ställde upp i valet. Femhundra är alldeles för många på en ö med ungefär trettiotusen invånare. Äh. Ingen idé att gnälla om det. Får försöka vara en bättre person själv.

onsdag 14 oktober 2015

Förberedelserna börjar.

årssamma

i år lyckades jag börja med min årssammanfattning i tid, förra året satt jag och slet mitt hår under sista dagarna i december, men nu är jag faktiskt i fas! Förhoppningsvis håller jag mig någorlunda i fas under den lilla tid som återstår av året. Helt sjukt att det snart är november. Vart tar tiden vägen? Va? Va? Nä, precis, ingen vet. Har fått för mig att massor händer i november, men det är väl egentligen så att en då kan börja planera för december med kalendrar, glöggkvällar och julfirande. Dessutom är det ju lilla-jul sista helgen i november!

om du nu tänker "vad menar hon med årssammanfattning?" så kan jag berätta för dig att jag varje år sammanfattar månaderna som passerat, här i bloggen, med bilder och texter. Inte mer avancerat än så! Är du fortfarande inte riktigt säker på vad jag menar, så kan du kika på mina tidigare årssammanfattningar:
2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 del 1, 2014 del 2, 2014 del 3 och 2014 del 4.

Popsicle love and pie crust promises.

fr1
fr2

inte för att skryta ... men: jag har varit frukt-ilukt-ansvärt duktig idag och klockan är inte ens elva! Har farit in till ÅHS en sväng, mejlat runt till alla som behövde mejlas, fyllt i ett formulär och en blankett och sådär. Duktig!
Har bara kvar att boka klipptid men det tar emot mer än det borde. Avskyr mitt hår i detta nu, men är även snål och fattig och vill egentligen inte lägga så mycket pengar på min yta. Eh. Sa hon som går till frisören två gånger i året... Nåja. Jag bör i alla fall få en halv månadslön plus semesterersättning på kontot imorgon, så någon liten peng därifrån får jag väl avvara för den här hårhjälmen då. Då! Det är förbanna inte lätt, det här livet.

tisdag 13 oktober 2015

Some things in life may change.

13102015

känns som jag har en miljon saker att ta tag i den här veckan (fast det bara är fem saker) och eftersom det bara är tisdag idag och arbetsveckan slutar, som bekant, på fredagar ... skjuter jag upp allting till sista minuten. Åh. Blir trött på mig själv. Mest för att det mesta behöver göras under den här veckan. Två saker behöver jag inte ens ringa om. Den ena är ett formulär på datorn och det andra går bra att mejla. Nåja. Förhoppningsvis hittar jag lite motivation imorgon. Vet inte riktigt när jag blev så här, brukade vara bra på att få undan jobbiga saker direkt så jag slapp dem. Blev väl mindre klok med åren. Här har en gått och invaggat sig själv i tron att det skulle vara tvärtom. Hå-.

måndag 12 oktober 2015

Som en spegel.

1a
2a
3a

Uppdatering: huset.

oktober2014

så här såg huset ut i slutet av oktober förra året, då vi höll på att dränera runt det.

oktober2015

... och så här såg det ut igår, taket är höjt, väggarna har hittills skivor på och snart ska även panelen spikas dit. De som ska plåta taket (alltså, lägga plåt på, inte fotografera det) kommer förhoppningsvis nästa vecka. Sen är det här projektet klart! Efter det kan vi börja fokusera allt på insidan, och det känns väldigt skönt.

lördag 10 oktober 2015

Aurora borealis.

ns1
ns2
ns3

eftersom var och varannan ålänning lyckats se norrskenet natten mellan onsdag och torsdag, bestämde jag mig igår för att jag också skulle få se det. Typiskt nog var det väldigt svagt just igår, men kameran lyckades fånga upp fenomenet bättre än ögonen gjorde. Var ungefär lika uppvarvad som när jag fick fotografera kajorna för några år sedan.

fredag 9 oktober 2015

Så kom slutet.

mysti
så här mystisk är tydligen jag idag.

ja-happ. Nu är det slut. Har semester nästa vecka, men sen. Sen är det verkligen slut. Och eftersom alla ordinarie är tillbaka så finns det ingen plats för mig längre. Det känns lite konstigt just nu. Att inte jobba där längre. Kommer antagligen vara sjukligt förvirrad på måndag. Nåja, he ornar säj (eller "det ordnar sig", som man kan säga på svenska).

har lite planer för livet, och dessutom för bloggen - förhoppningsvis hittar min fantasi och kreativitet tillbaka nu när jag inte behöver vara superstressad varje dag. Så blev det sist i alla fall. Håller tummen.

torsdag 8 oktober 2015

Torsdagsmusik.


Blame it on the black star, blame it on the falling sky.

thatsocks

en dag kvar nu. Sen: oändligheten. Nämen, jag vet inte. Det ordnar sig väl. Kanske. Nog. Jag är säkerheten själv idag. Hursomhelst har jag jobbat min nästsista dag idag, och tagit beslutet att jag inte orkar baka något tills imorgon. Så enkelt var det. Dessutom tänker jag lämna skeppet så hastigt som möjligt på eftermiddagen. Ja. Typ så.
Idag far Sami till huset och bygger efter jobbet och jag planerar lägga mig i badkaret och drömma en stund (nej, inte så länge, för då somnar jag på riktigt). Känns som en bra grej, försöka stressa av en stund och bara vara. ... inte för att jag är så himla bra på det. Eh.

måndag 5 oktober 2015

Himlarna sänker sig ner över jorden.

stars1
stars2
stars3

.

har varit hemma i snart en timme och sitter mest tyst och smälter dagen. Det är sämst att jobba med kunder ibland. De allra flesta är snälla, trevliga och vänliga. Sen är det de där som inte är det. Förstår inte mig på dem. Det verkar vara så enkelt att ringa upp en person vid kundservice och anklaga den för att vara inkompetent, trots att hen bara följer direktiven. Säga att det är hens fel att saker inte löper på, fast det helt uppenbart inte är så. Nä. Satan.

sådana människor borde avskaffas.

lördag 3 oktober 2015

En höstig kväll.

cho1
cho2

när vi kommit hem från Hammarland igår kände vi (okej, läs: jag) oss lite rastlösa. Vi löste det genom att spela I know och dricka varm choklad. Bra grej. Idag är Sami och tävlar i fiskfångst och jag funderar på att åka ut och tracka min familj en stund. Känner att jag blir rastlös och jag bara sitter här och väntar. Jaja. Nu: ta tag i dagen.

fredag 2 oktober 2015

Flexar lite.

sr
27092015.

fredag och nästsista veckan på jobbet. Jag har samlat så mycket flextid att jag slutade lite efter två idag, skönt. Inte för att jag har något speciellt jag vill pyssla med hemma. Men. Jag är ju av den sorten som faktiskt på riktigt tycker att hemma är bäst. Ikväll är det Open by Night i stan (eller "kvällsöppet", som vem som helst annan skulle kalla det) men jag tror inte vi är på väg dit. Är trött. Och slut. Dessutom är jag snål. Typ så.

tror det får bli extra tidig godnatt för tant hanna istället. Vettigare.

torsdag 1 oktober 2015

Sätter punkt.


en trist jobbtorsdag blev genast lite roligare när jag precis skulle gå ner till butiken och handla lunch och jag såg att jag fått ett meddelande på Facebook. Öppnade det (för ovanlighetens skull) direkt och såg att Åsa ville veta om vi kunde luncha ihop. Mycket passligt. Vi gick till Bagarstugan och jag åt en jordärtskockssoppa. Mycket fint. Efter jobbet samlades ett gäng och åt middag i kafferummet, för vi skulle på gratis bio! Nu har jag precis kommit hem från bion och känner mig dränerad på energi, filmen var helt bra, dock. Väntar på att Sami ska komma hem från bygget och att Molly ska komma hem från skogen. Där är jag i mitt liv.

de e väl någgi de å, förstås.