tisdag 29 september 2015

Ett skogstroll med värkande rygg.

schvupp
ville vara ett skogstroll när jag var liten, känns som jag närmar mig. Mobilbild.

tisdagen kom och har snart gått, jobbet var segt (och vid något tillfälle lätt skadeglatt) men ändå satt jag kvar där till fem över fyra. Fast jag har flex intjänad. Vet inte hur det gick till riktigt. Vill ju inte ha ens en flexminut kvar när jag slutar, för då har jag ju jobbat gratis den minuten och det vill jag verkligen inte. Funderar på det där med att bjuda på något bakverk när en slutar. Vet inte om jag vill det. Vill inte ge något gott åt personer som inte gjort något annat än att trycka ner mig. Nä. De ska inte få någon bulle, de kan bli mätta.

ja, just det. Nu ska jag lägga mig på soffan med min värkande rygg. Dumma kontorsmöbler.

måndag 28 september 2015

En liten personlighet.

mollyhatarallt
letade fina bilder på katterna till det här och hittade en som speglar Mollys personlighet rätt bra...

Sömnen vs. Månen.

vanli
"vanlig" måne 2009.

om jag var uppe inatt och tittade på supermånen? Absolut! Inte. Jag värderar min sömn alldeles för högt för det, men den var säkert jättefin. Så fin som en röd måne kan bli, tänker jag mig. Tyvärr blir jag till någon slags murmeltorsk om jag inte får sova ordentligt innan en arbetsdag. Ja, för jobbat har jag gjort idag. Lite i alla fall. Känner mig inte sådär superduperjättemotiverad just nu. Det är lite mer nja över det hela. Peppar för att det bara är nio dagar tills jag går på semester innan jag slutar. "Vad ska du göra sen då?" - jag hittar nog på, nog finns det lite navelludd kvar att pilla.

söndag 27 september 2015

I skogen bland svamp och ormbunkar.

bu1
bu2
bu3
bu4
bu5
bu6
bu7
bu8
bu9
bu10
bu11
bu12
Emil och jag traskade ut i Bussöskogen och hittade massa svamp.

lördag 26 september 2015

Självporträtt / september.

sept

tidigare: januari / februari / mars / april / maj / juni / juli / augusti.

fredag 25 september 2015

Veckosummeringen.

ja-happ. Så blev det fredag. Den här veckan har varit rätt underlig. I tisdags låg jag hemma på soffan och mådde dåligt, i onsdags for vi till Finland och skurrade (...vet inte ens vad jag ska översätta det till? ... Raitade eller kaikade är ju inte heller svenska) runt hela dagen och igår tog jag ledigt på grund av båtlag från Finlandsresan. Så. Igår låg jag också mest hemma på soffan och förbannade livet. Och idag jobbade jag ikapp tre dagar på en halv dag. Typ.

mobilbilder från resan:

un1
vänta på färjan som avgick 03:20 från Långnäs. Döden, ungefär.

un2
en hanna i hytt och någon slags hatt, till höger två Pink Panther från Jungle Juice Bar. Gött.

un3
mystiskt place i Borgå där vi beställde en restaurerad vedeldad köksspis, hurra! Längtar efter den!

måndag 21 september 2015

Öppna Gårdar.

lo1
lo2
lo3

den här helgen var det Skördefest och Öppna Gårdar på Åland. Jag tycker inte supermycket om att alla ska bila omkring på hela holmen istället för att samlas på en marknadsplats, men det känns som att jag är rätt ensam om den åsikten, så jag ska väl vara tyst. Nåja. Planen var att fara och kika på Ollas i Lumparby på lördagen, men den dagen spenderade Sami med en lemlänning i en båt, med ett fiskespö i handen och jag låg hemma på soffan och tyckte synd om mig själv. Igår skulle vi ändå till bygget, så vi passade på att åka via Ollas då istället, för att titta lite på min mor som stod och sålde. Så åt vi bullar och muffins och sen fick det vara klart Skördefestat för oss. I Lumparland träffade vi (utöver mamma) farmor och farfar och Åsa. Rena rama släktträffen!

En torsdag.

tors1
tors2
tors3
i torsdags var jag hemma hos Anna, Elma och Amelia och drack glögg efter jobbet.

torsdag 17 september 2015

Tillbakablick / Torsdag.

2012h2
2012h1
12092012.

jag har
inte
tid att
tänka.

onsdag 16 september 2015

Septemberlistan.

s5

vad tycker du om den här månaden?
jag är rätt säker på att jag gillar september, faktiskt. Till att börja med tycker jag att månaden har ett fint namn, bara en sådan sak hjälper ju upp lite. Så gillar jag regn och rusk (förutom när man byter tak...) och mörka kvällar, så ja.
Jag gillar september.

hur ser dagens planer ut?
dagens planer var: stiga upp, riva på sig kläder, ansikte och vrida upp håret i någon slags "frisyr". Sen äta frukost och efter det köra till jobbet. Sedan jobba hela dagen, sluta tre och fara hem med Emil och laga kokosbollar (ja, det var väl inte riktigt ursprungsplanen, men det blev ju bra så).
Nu väntar jag att Samster ska komma hem med middag så vi kan äta och efter det kanske vi går på en promenad och någon gång ska jag klämma in en dusch också. Till sist blir det att stupa i sängen.

s4

vad gjorde du på den här dagen för ett år sedan?
jobbade, åt äppelkaka och funderade på knasiga fåglar. Här finns ett inlägg om det.

vad ska du göra om en vecka?
spendera en ledig dag i Finland, fint med lite paus mitt i veckan.

och vad händer nu i helgen?
vi far till bygget och ... ja, bygger.

s2

sju snabba favoriter denna månad:
låt: +44 - No it isn't.
bok: har inte riktigt hunnit, men jag håller på och läser Tove Janssons Meddelande.
TV-program: real housewives of Orange County. Guilty pleasure, jatack.
blogg: äsch, jag vet inte.
klädesplagg: stora mysiga tröjor.
frisyr: sidofläta, för jag är så trött på mitt hår.
maträtt: den mexikanska köttfärssoppan de hade på Iwa förra veckan. Very yum.

s3

har du något spännande projekt igång under denna månad?
njae, inte direkt förutom Finlandsresan.

vad längtar du efter precis just nu?
att det ska bli imorgon så jag kan fara och glögga med Anna!

vad vill du helst slippa?
mitt nuvarande jobb med den situationen som är nu, vantrivs som attan.

dela med dig av en nytagen bild som får symbolisera denna månad (september):

s1

lista via Amanda.

tisdag 15 september 2015

"I will cut you like a bad bangs, bitch".

fli2
fli1

om det inte är höst idag så vet inte jag vad det är, har varit väldigt lugnt på jobbet. Började dagen med ett rätt givande möte, sedan stannade takten av. Ganska skönt efter en stressig sommar. Varvar ner mot avslutet. Typ så. Ja, alltså, jag hade tydligen inte mycket mer än så att säga. Nu ska jag titta på husfruarna i Orange County.

måndag 14 september 2015

Autumn is here.

1
2
3
4
5

Fortsättning följer.

hus1

efter två veckor ser huset ut som ovan. Nytt tak har byggts på och lagts matta på, väggarna är klara sånär som på panelen utifrån. I lördags kom Samis familj ut och hjälpte till att riva andra sidan av taket. Den här veckan hoppas vi på att vi slipper regn, så byggarna kan jobba på i full fart! Nedan finns en jämförelsebild från hur taket såg ut när det yttre var rivet och hur det såg ut i lördags. Vilken skillnad!

hus2

fredag 11 september 2015

Like a new disease she's still too young to treat.

atta
26102013.

efter en underlig vecka som gått upp och ner på humörskalan, kunder som frågat det konstigaste efter konstigaste och sådant där är det väldigt trevligt att ta fredag klockan femton. Huvudvärk som gör att det slår svart över ena synfältet genom att dunka på och en väldigt god soppa på Iwa, det sammanfattar väl ungefär denna dag. Det mest spännande som händer härefter är att vi åker till Samis föräldrar och äter middag. Sen ... sova?
Ja.
Kanske.
Tror det kan få bli så.

måndag 7 september 2015

And I ask for the sea.

ahlgren

okej, har jobbat och kommit hem och laddat upp med Ahlgrens bilar och ska precis ta tag i att börja skriva arbetsansökningar. Skulle vara HEAVEN att komma från min nuvarande plats. Skulle även vara ganska fint att ha något som inte slutar den sextonde oktober. Så. Att. Har varit en tung period på jobbet, och jag vet att den snart blir tyngre i och med att jag har tjugoåtta arbetsdagar kvar i detta nu. Blir alltid lika inåtvänd mot slutet av ett förordnande, har ingen motivation till något. Nåja, mindre dravla - mera skriva!

söndag 6 september 2015

Lördagens.

igår var vi alltså bjudna på dop, Elma (a.k.a. Räkan) skulle få sitt slutgiltiga namn. Vi samlades i Sjöfartskapellet klockan tretton för att bevittna detta. Mitt i allt eskalerade dopet och blev även till ett bröllop, Anna och Simon passade på att överrasknings-gifta sig och kan numera titulera sig som fru och herr Dahl. Busar! Efter dopet/vigseln begav vi oss till församlingshemmet i Mariehamn och åt oss supermätta på den största smörgåstårta jag någonsin sett. God var den också! Det blev en finfin dag och jag är väldigt glad att vi fick vara med och uppleva den!

bu1
bu2
bu3
bu4

fredag 4 september 2015

"I'm a celebrity now, William."

lewl

äntligen blev det fredag igen. Som jag har längtat! Dessutom är jag så hungrig att jag kunde äta ett hus, men jag väljer att äta äppelbitar istället. Tänker att jag kanske får lite mindre ont i magen av det i alla fall. Eh-e. I helgen blir det dop, och så lär vi fara och slipa lite på huset. Typ. Blir nog bra. Det har varit en konstig vecka och jag bävar för nästa. Men äh, såg att det finns ett jobb jag kan söka nu i alla fall. Vill bort. Hastigt.

nänu: Glee.

torsdag 3 september 2015

You wish you felt better.

n3
n2b
n1

igår..
. regnade det
. var jag på läkarbesök
. jobbade jag
. åt jag kycklingsallad till lunch
. kikade jag på stället för Elmas dop med Anna
. gick jag på en brygga i snålblåst
. sov jag på soffan mellan 17 och 20

idag..
. regnade det lite mindre
. jobbade jag
. åt jag en halv wienerschnitzel till lunch
. har jag huvudvärk
. var Emil över på kaffe efter jobbet