söndag 30 augusti 2015

Självporträtt / augusti.

au1
au2

tidigare: januari / februari / mars / april / maj / juni / juli.

When you get what you want but not what you need.

tea4one
18102014.

sitter som en ihopknycklad räka på min skrivbordsstol och pysslar med något i Photoshop. Känner mig lite rostig, men det går väl kanske över innan jag går under. Sov underligt, vaknade vid fyratiden och kunde inte somna om. Så jag var upp och åt lite före-frukost-frukost och donade lite i köket, sen kunde jag somna om igen. Så kan en ju inte hålla på! Ikväll kommer Sami hem, han har varit och klippklättrat i Sverige och det har varit hemskt tomt och tråkigt hemma utan honom. Gårdagen spenderade jag med min familj, Emil och jag spelade Bondespelet. Fin fisk.

fredag 28 augusti 2015

Solskensregn och sådant där.

v4
v3
v2
v1
mitt i allt blev himlen mörkgrå och regnet öste ner medan solen lugnt lyste på.

eftersom det gått ett tag sedan jag ropade på Ulrik sist (ehe-he, sorry not sorry) for jag till jobbet idag och jobbade undan min tiocentimetershög av ansökningar och kompletteringar. Fick jobba i min egen takt och det var nog bra. Åt riktig mat på lunchen och förbanna vad jobbigt det var. Min stackars mage som levt på blåbärssoppa och vitt rostbröd de senaste dagarna, den blev ju alldeles ur balans! Gick bra ändå, åt mest sallad. Jobbigt när en är hungrig och liksom inte klarar av att äta. Nåja, det lär väl bli ordning på det också, om jag nu känner mig själv rätt. Eh.

ser så fram emot att fara ut till huset i helgen och se hur det gått för byggarna! Sami var dit igår och skickade lite bilder till mig, men jag vill se på riktigt. Taket ska alltså höjas 1 meter och 20 centimeter, så att vi kan utnyttja hela boytan på ovanvåningen. Spännande!

torsdag 27 augusti 2015

Sedan sist.

blobar

alltså, augusti. Vad gör du med mig? Först var jag förkyld två veckor och när jag precis mådde bättre efter det måste jag bryta mitt tio-år-sen-jag-spydde-sist-mönster. En hinner glömma hur jobbigt det är på tio år. Har sedan måndag kväll fått i mig: mina mediciner (och det var en verklig bedrift), fem glas blåbärssoppa, fem orostade rostbröd av modell vitt bröd, en vindruva, ett glas vätskeersättning och sju skivor prickig korv. For hem från jobbet i sista sekund i tisdags (på grund av något som jag tänker att är lite TMI) och är fortsättningsvis hemma nu.

hoppas jag mår bättre idag. Håller tummen.

måndag 24 augusti 2015

Status på huset.

t1
t2
t3
t4

i lördags kom Samis familj ut till tomten och hjälpte till med att riva taket på huset. Vi har gjort upp med byggaren att vi river och därför sparar in på kostnaden som blivit ifall de hade rivit taket själva. De som bygger ska: ta bort de gamla väggarna på ovanvåningen och bygga upp nya med öppningar för fönstren som kommer att sättas in senare. Taket ska höjas med 1 meter och 20 centimeter och diverse underdimensionerade bjälkar och liknande ska bytas ut. Dessutom ska skorstenen muras upp en del. Ja. Det är mycket som ska göras. Skönt att det har satt igång i alla fall!

Ofullkomligt.

motljus
motljus2
ibland behöver inte en bild vara helt perfekt. Ibland känns de mer levande om de är lite bristfälliga.

torsdag 20 augusti 2015

Kaptenens logg: 20082015.

sitter och äter plommon med en huvudvärk dunkande i tinningarna. Vill mest bara sova. Som alltid. Det pratades "värdegrund" på jobbet och jag orkade inte vara med, för jag vet att jag inte räknas ändå. Är ju bara extra. Tillfällig. Har förbanna varit där för länge redan för länge sen. Nåja. Jag ska inte vara där mer än två månader till ändå. Biter ihop. Jag har ju klarat det förut, men jag var inte så här trött på allt förut.

igår sattes ställningarna runt vårt hus upp och på lördag börjar vi riva taket. Skönt att det händer någonting hela tiden! En kanske inte tycker att det går så fort, men det är ju faktiskt ganska mycket som ska göras. Det mesta syns inte ens när det är klart, så otacksamt. Nåja. Nu ska jag äta lite pannkaksmiddag!

pank1
pank2

för övrigt for Rufus tillbaka till Hammarland idag, det gick bättre och sen gick det alldeles för mycket sämre.
Så är det ibland. Alla personligheter kan inte passa ihop. Tyvärr.

tisdag 18 augusti 2015

Ge mig revolt ett, två och tre.

tar tag i saker som borde gjorts för snart en månad sen och tänker att jag inte riktigt vet varför jag skjutit upp det. Jag är egentligen inte sådan. Jag brukar alltid göra undan allt så fort som möjligt. Förstås har jag inte mått sådär superbra de senaste månaderna, så det kan ju hänga ihop med det. Räknar ner mina arbetsdagar och försöker låtsas att jag inte bryr mig. Istället fokuserar jag på att störa mig på mitt hår men samtidigt vara lite fascinerad av hur långt det har blivit. Till och med luggen är lång! Men. Jag orkar inte med det. Vill klippa mig men det känns ... slösigt när jag nu låtit bli att kapa av det så länge. Vad gör jag med luggen? Kortar? Sparar? Ingen vet.

se bara så lätt det är att skifta fokus.

lugg

måndag 17 augusti 2015

Gårdagen.

s1
s2
s3

Rufus (och gänget).

ruf1

i fredag for vi till Åsa och hämtade upp en personlighet i sig. Rufus ska prova bo hos oss ett tag till en början, så får vi se sen. Från början tyckte de andra katterna att Rufus var det hemskaste de någonsin sett (/hört. heliga gudarnas moder, vilken röst herren har), och bodde därför uppe i sitt klätterträd hela första dagen och natten. I söndags gick det lite bättre och alla utom Elvis ville hälsa på nykomlingen. I morse vaknade vi av att Rufus stod i extrarummet och skrek på Sid som sov under Samis verktygsback. De andra verkade dock inte bry sig något nämnvärt. Så. Ja. Vi kan inte säga att det går riktigt bra ännu, men det går bättre. Det är ju ändå alltid något.

fredag 14 augusti 2015

Lista om bloggande.

Hur länge har du bloggat?
sen februari 2008. Använde bloggen som ett komplement till Bilddagboken, la mest upp underliga texter. Det här är mitt första blogginlägg, publicerat tisdagen den 19 februari 2008:


då såg jag ut så här:


På vilka sajter har du bloggat?
blogger. Har seriöst inte hittat en annan plattform som är gratis och lika lätt att använda.

Vad är det bästa med att blogga?
att det är lätt att dela med sig av vad en än vill dela med sig av.

Och det sämsta?
när det känns som att ingen uppskattar det en lägger upp.

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?
jag tar 98% av alla bilder på min blogg. Bilder på mig har ibland t.ex. Sami tagit. Jag har en Nikon D800.


Har du lärt känna någon genom bloggandet?
njae, inte sådär att jag har träffat någon IRL. Än.

Vilket blogginlägg har du fått flest kommentarer på?
okej, här är blogger faktiskt inte så bra, för en kan inte plocka fram sådana här uppgifter (?). Jag får i allmänhet inte så många kommentarer men dem jag väl får värderar jag högt.

Hur många läsare har du i månaden?
cirka 2000, vilket känns ganska ... mäktigt ändå.

Vilken tid på dygnet bloggar du helst?
allra, allra helst skulle jag göra det på förmiddagen men eftersom jag jobbar heltid blir det mest på eftermiddagar och kvällar. Dessutom mest på söndagar, av någon anledning.

Nämn en blogg som du tycker mycket om.

Hur ser du ut när du bloggar?
mest troligt lite så här (tyvärr). Anna tog de här undersköna bilderna på MK:


Hur många inlägg skriver du i veckan?
fyra-fem, kanske. Det beror lite på hur jag mår och hur veckan går.

Hur mycket tid lägger du på din blogg då?
ibland: alldeles för mycket och ibland: alldeles för lite.

Kan du leva på din blogg?
nej.

Har du några gamla headers på lager?
... några. Ja. Så klart:


Hur länge kommer du blogga?
tills det helt enkelt inte känns roligt mer (eller när alla börjat göra allt via telefonen. Hatar den utvecklingen, mvh bakåtsträvare). Så ett tag till, i alla fall.

lista via Flora.

torsdag 13 augusti 2015

Göra slut med en förkylning.

koffs

jag for på jobb idag, ångrade mig så fort jag kom dit men höll ändå igen till klockan tre. Fick i alla fall jobba med stängd dörr idag, ganska bra när vi jobbar med kundkontakt och jag ... inte är riktigt frisk än. Kanske någon vill ha lite smitta på samma gång? Nä, men jag tror inte att jag smittas längre. I alla fall. Hostar och snorar och sådär, sådant gör jag. Känns som att jag aldrig kommer att sluta med det. Åh. Så jobbigt. Jag vill bara säga "tack men nej tack och mitt liv var bättre innan jag träffade dig för du bara förstör" till förkylningen. Vill bryta upp. Göra slut. Wäh. Vill träffa friskheten och kunna andas med hela nosen igen. Kunna dra in luft i lungan utan att hosta ut allt igen. Va?
Ja.
Nämen du förstår.

jag orkar inte vara sjuk mer.

Tillbakablick / Torsdag.

tbt1
tbt2
tbt3
tbt4
några från 2007, året jag upptäckte Photoshop. Ehe.

onsdag 12 augusti 2015

Sjukt trött på att vara trött och sjuk.

gammalofin
28082008.

äntligen mår jag lite bättre, eller, mycket bättre om jag jämför med i söndags. Igår ännu hade jag frossa på kvällen, i morse var jag på väg på jobb men ändrade mig i sista stund. Jag vet inte vem jag försöker lura? Mig själv? Jag är inte i skick ännu, så varför skulle jag pina mig själv till jobbet och lida hela dagen? Jag vet att vi har någorlunda mycket att göra på jobbet, men jag vet också att de redan är två där och jag klarade samma saker när jag var ensam. Så. Ids inte stressa, hanna. Du blir inte frisk fortare för det (och så tänkte jag på det här). När Sami såg mig igår sa han "oj, du ser inte pigg ut" och nej. Jag ser ut som ett blekt, hålögt spöke. Men det ska väl gå över. Hoppas jag.

måndag 10 augusti 2015

I wish I felt better.

sjuk1
sjuk2
stannade hemma från jobbet idag, har stegring och ont i varenda led i kroppen. Åh. Hatar att vara sjuk.

Christallen 2015.

i lördags gifte sig Christopher och Alexandra i Hammarlands kyrka och hade bröllopsfesten på sin gård. Det blev en superfin dag, inte alls regn som lovats, utan strålande solsken och upp mot tjugo grader i luften.

brol1
så här såg Sami och jag ut innan vi åkte iväg.
brol2
fina brudparet.
brol3
bröllopstårta.

det finns fler bilder, men Sami och jag måste gå igenom dem och välja ut innan allt är klart. Och. Jag är så himla trött, för på söndag morgon vaknade jag upp med tjock hals och feber, gjorde därför inte så mycket mer än att ligga i soffan och snyta mig genom dagen.

fredag 7 augusti 2015

TGIF.

var en ganska behaglig arbetsdag idag, kom en jämn ström kunder och jag hade därför tomt bord vid tre och kunde åka hem redan då, hurra! Nu är det helg, fast jag mest fått för mig att det är onsdag idag. Är nog alltid lite på fel med dagarna. När Sami kommit hem från jobbet far vi till hans föräldrar och äter middag. Imorgon gifter sig C och A och bjuder till bröllop, det blir nog bra. Ska försöka hålla mig vaken fast jag tenderar bli lite ... slut på kvällarna.

jaja, vi får väl se hur det går med det, helt enkelt.

nto
bild från Tom och Michaelas bröllopsmottagning 15.06.2013.

tisdag 4 augusti 2015

For you I'd bleed myself dry.

dagen passerar och jag får höra att jag lyssnar inte, jag tänker för fyrkantigt.
Varför kan jag inte tänka själv? Det gör inte så mycket. Jag är inte där för att tänka.
Släpp det, bara släpp det. Allting krånglar i livet och det är liksom inte mer än så.
End of story. Inte mer med det. Tack och adjö. Visst.
Men. Någonting skaver under skinnet och jag hittar inte orsaken.
Jag hittar inte gruskornet i min kropp. Och.
Om jag inte ser det

kanske det
inte
finns på riktigt?

Jag drömmer om...

orange
10082008.

. att flytta in i vårt hus
. att bilda familj
. en större bokhylla där alla böcker får plats
. ännu en katt
. att gifta mig med Sami
. ett jobb där jag känner mig trygg
. att slippa ångesten

måndag 3 augusti 2015

Du fastnar under ljusen som ett fotografi.

vis1
vis2
Elvis, 02082015.

så blev det måndag igen och på jobbet snurrade det på i lagom takt, så skönt att alla rätta personer äntligen är på plats igen! Lunchade med mor och bror och efteråt gick vi till Mariehamns bokhandel och norpade böcker. Ja, alltså. Med det menar jag förstås att de norpade pengar av oss som utbyte för böckerna. Körde från stan och tänkte elaka tankar om kajor ("förbannade äckelkråka" och dylikt), kom hem och lagade den sedvanliga flädersaftsläsken. Så att. Nu tänker jag kanske att jag inte gör så mycket mer idag. Okej? Okej. Om jag bara skulle slippa vara så evinnerligt trött hela tiden. Va? Va? Kan jag få det? Kan du pigga upp mig? Snälla? ... var på det viset då.

janåmen äsch.

söndag 2 augusti 2015

02082015.

sk1
sk2
sk3
bilder från gårdagen.

igår var vi ut i Bussöskogen och plockade kantareller och blåbär, idag har jag legat hemma och mått som en påse skit och Sami byggde tills han bänksågade av sig en bit av fingret. Den här dagen har alltså inte platsat på topp tio-listan av lyckade dagar, om man säger så. Men! Vi räddade i alla fall en liten fågelunge från att bli kattmat, så det är ju alltid något! Imorgon är min kollega tillbaka på jobb, plus att E kommer tillbaka och jobbar med oss några månader. Det blir bra. Mycket bättre än jag trodde det skulle bli, men så vet jag inte alla detaljer än. Får se. Hittills = klart bättre än förväntat. ... Egentligen är jag alldeles för trött för att försöka uttrycka mig per skrift, då jag inte sovit supermånga timmar inatt. Hoppas det går bättre kommande natten. Jag håller tummen.