torsdag 30 juli 2015

Jordnötssmör och banan.

lovade Åsa att jag skulle blogga receptet på mina glutenfria "frukostmuffins" som jag brukar baka. Jag hittade från början receptet här. Tycker de blir ganska trevliga i konsistensen, men ibland brukar jag blanda i någon matsked hackad mandel och sådär. Jag är så dålig på att följa recept.

muffsin

Ingredienser
2,4 deciliter jordnötssmör
2 stycken mogna bananer
1 tesked baksoda
1 tesked vaniljsocker
3 stycken ägg
0,6 deciliter honung
1 tesked kanel
(bär, exempelvis hallon)

1. värm ugnen till 170°c och förbered en muffinsplåt med 12 former.
2. blanda alla ingredienser till en jämn smet. Lägg till eventuella smaktillsättning (t.ex. bär).
3. fördela smeten i formerna.
4. grädda i 15 minuter. Muffinsen ska vara fasta och gyllene.
5. låt svalna 15 minuter före du tar dem ur plåten.
6. servera genast eller förvara i en sluten förpackning i kylskåpet upp till en vecka.

Allt är asfalt.

å1
å2
å3
å4

precis innan vi öppnade idag närmade sig mörkret (drama queen much?) och plötsligt öppnade sig himlen. Regnet öste ner (spinn, bara spinn) och precis när det var som värst ... skulle ju jag gå på lunch. Som tur är har jag alltid mitt fina paraply i skåpet på jobbet. Tusans tusan vad det kom vatten! Gick till Köket med mor, far och lillebror. Åt en Smokey. Blev mätt och ville rulla. Och så. Försökte smälta en bra nyhet och ett så oprofessionellt bemötande på samma gång. Jag bara längtar tills den här veckan är över. Tur att det är fredag imorgon, jag säger bara det.

onsdag 29 juli 2015

En sådan dag.

bubbl

dricker flädersaft blandat med bubbelvatten och känner mig som en uppfinnare, som att jag skapat min egen läsk. Det behövs så lite ibland. Eh. Har på mig en Bonden Behövs-tröja och funderar på alla möjliga sidor av livet och levandet. Jobbigt. Orkar inte fundera så mycket. Har så mycket annat att göra. Får kallt om fötterna. Tänker att "får kallt" kanske egentligen inte är riktig svenska. Ingenting av värde lärde en sig i skolan. Känner mig likgiltig för allting och avskyr det. Förut var jag gladare. Kanske. Å andra sidan kan det hända att jag tänker på dåtiden med ett rosaglittrande skimmer. Allt var ju faktiskt inte bättre. Fast jag var sprudlande glad på dagarna var jag en väldigt ledsen individ på kvällarna. Jag vet ju det. Men. Ändå. Det kanske vänder.

nu: hämta ett par yllesockor och spela lite Sims (inte med sockorna)!

tisdag 28 juli 2015

Kaptenens logg: 28072015.

katt
helt oprovocerad bild på Elvis.

Dagens humör: trött, överarbetad och i skrivande stund väldigt glad att vara hemma
Dagens frisyr: hade svans, nu är det en rufsig bulle mitt på huvudet
Dagens smink: puder och mascara
Dagens klädsel: svarta jeans, blå tjockare tröja och det där vanliga övriga
Dagens händelse: att jag fick tomt bord på jobbet innan jag gick hem
Dagens planer: äta middag, se på serier, duscha och sova
Dagens vill ha: choklad. Alltid choklad
Dagens saknad: min kollega på jobbet, tappar besinningen utan henom
Dagens drog: bubblig flädersaft
Dagens finaste: det har väl inte varit så fint idag, bara
Dagens låt: någon Sims-melodi. Kände sammanbrottet närma sig när allt som snurrade i huvudet var musik från Sims
Dagens måste: känner såhär spontant att jag inte har några måsten
Dagens mat: gäddfärsbiffar och nypotatis till middag, m-m
Dagens kärlek: Sami
Dagens sämsta: att jag har ont i ryggen

måndag 27 juli 2015

Självporträtt / juli.

juni1
juni2

tidigare: januari / februari / mars / april / maj / juni.

torsdag 23 juli 2015

Där jag helst vill vara.

här

Flä-der-saft.

lk1
lk2

kom hem, slet av mig mitt jobbyttre och gled in i ett par gamla långkalsonger och Samis friends-tröja. Så. Himla. Skönt. Har stressat på jobbet och blivit upprörd till höger och vänster (... det är snart oktober - det är snart oktober...), det förväntas att jag ska klara av mitt jobb, min kollegas jobb och annat samtidigt på samma tid och samma lön. Nej. Där säger jag nej. Och jag säger ifrån. Jag försöker låta bli att jobba sönder mig, för ingen blir gladare av det. Ingen kommer tacka mig för det. Nå-ja.

när jag kom hem hade jag huvudvärk, men snart har jag kurerat den med Burana och flädersaft. Fint. Och, eh. Det jag egentligen ville visa på bilderna ovan är att jag tydligen inspirerades av min sommarkollegas frisyr idag, fast hennes var ju förstås inte lika slarvig. Gillar det ändå. Så det så.

lk3

tisdag 21 juli 2015

Knappast ensam.

a: "... jag undrar hur Carl Philips skaft ser ut."
att vi egentligen pratade om matsilver behöver vi väl inte tänka så hårt på, ehe.

Luftballonger.

elm

efter en stressig och underlig dag på jobbet kändes det ganska skönt att fara hem till Anna, Simon och Elma. Nu har jag redigerat ett fyrtiotal bilder och snart blir det studs i duschen, föna håret, borsta tanden och skutta vidare till sängen. Jag är kär i vår säng. Längtar ofta hem till den om dagarna. Vet inte om det är hälsosamt. Men så är det nu, bara.

äsch.

måndag 20 juli 2015

This is me pretending this is all I need.

purpl2
purpl1

levde loss i buskarna här hemma och hittade en fin ros som jag petade i håret och tog självporträttet för juli med (bilderna ovan är inte självporträtt för den här månaden). Så är det ibland. Kom till jobbet imorse och hamnade säga "skojar du med mig?" tre gånger för mig själv i min ensamhet, jag kommer alltid till jobbet cirka en halvtimme före alla andra. Gillar att mjukstarta dagen, och eftersom vi har möjlighet att flexa kan jag också gå tidigare då. Det gör mig inget att stiga upp tidigt. Nå-ja. Fick även vaga besked om sommaren och troligen blir det kaos. Inte okej. Vill ha det trevligt och strukturerat. Det vill tydligen ingen annan. Men ja' ä' int' bitter. Eller så är jag. Jag biter ihop. Snart är det oktober. Snart får jag lämna det där stället och förhoppningsvis aldrig komma tillbaka någonsin igen. Inte för att det var meningen att det här skulle bli ett sådant inlägg. Så blev det så ändå. Inte mycket att göra åt.

imorgon blir en bättre dag, hur som helst, för då far jag till Anna efter jobbet, hurra!

Ögonblick.

under den här sommaren har jag, hittills:

m1
hängt med Emil och Charlie.

m2
hälsat på Anna, Simon och lilla Elma. Anna bjöd på middag och efterrätt.

m3
väntat på färjan.

m4
sett mäktiga moln vid Ängösund.

m5
stått nere vid sjön när det blåste friskt.

m6
plockat och ätit blåbär.

m7
tyckt att de här är väldigt gulliga.

m8
lagat blåbärspaj.

m9
spelat Bondespelet med Emil och Sami.

m10
ätit grillmat.

m11
sagt åt Elvis att han inte får äta fötter.

m12
suttit på berget i solnedgången.

m13
sovit i utdragssoffa med den här på min vänstra sida.

m14
plockat ännu mer blåbär och lagat ännu en paj.

m15
nattsuddat i vackra solnedgångar.

Bloggbikten.

1. Hur många unika besökare har du per dag och önskar du att det var fler?
någonstans runt 55 stycken i genomsnitt, fler om jag delar min blogg och mina inlägg på till exempel facebook (och då främst i Finlandssvenska bloggare-gruppen) och färre om jag knappt uppdaterar allt. Så klart. Ja, jag önskar att det var fler som kikade in hos mig dagligen, inte hur många som helst, men kanske 50 till?

2. Kollar du din statistik flera än en gång per dag?
nej, ibland kollar jag inte den på flera månader. Försöker att blogga mest för mig själv ändå, blir sådan prestationsångest annars. Jag kan bli helt besatt av att kolla min statistik och då blir jag antingen överlycklig eller deprimerad, beroende på åt vilket håll den går. Jag försöker att inte heller hänga upp mig på hur många följare via Bloglovin' jag har. Svårt.

3. Önskar du att din blogg vore större?
ja, så klart. Jag lägger ner så pass mycket tid på bloggen, så det skulle vara roligt om fler såg det. Dessutom gillar jag ju kommentarer, och jag tänker: fler läsare = fler kommentarer.

4. Kopierar du andras idéer till blogginlägg?
nja, det är nog mest listor och sådant. Jag bloggar inte på det sättet att andras inlägg är relevanta på min blogg heller.

5. Vad drömmer du om i smyg då det kommer till din blogg?
som sagt, att fler skulle hitta den. Jag är inte sådär "jag vill tjäna pengar och leva på min blogg", för bloggen är en hobby för mig. Men det skulle vara roligt om jag skulle få fler läsare som tycker att precis det jag bloggar om är bra/trevligt/snyggt/roligt/tänkvärt. Ja, du vet. Dessutom tänker jag ibland att om jag hade haft fler läsare så kanske åländska företag skulle kontakta mig och sponsra mig mot reklam på bloggen. Det känns dock ... långt bort.

6. Ställer du upp din mat snyggt innan du äter, bara för att få en blogg- och instagramvänlig bild?
jag kan inte minnas en tid då jag inte skulle ha arrangerat min mat så den blir fotovänlig. Eh.

7. Kommer du på dig själv med att tänka "oj det där blir fint till bloggen" eller "det där ska jag blogga om" eller "jag köper det här för det kan bli fina bilder till instagram/bloggen med det"?
jag har ibland kommit på mig själv att gå omkring och tänka i bloggform, liksom formulera mig i mina tankar som att jag skulle skriva ett blogginlägg. I vissa fall kan det också suga till i maggropen när jag ser något fint i naturen, till exempel, och då tänker jag att jag måste fotografera det där så jag kan lägga upp det på bloggen. Ehe. Men köper saker just till bloggen, det gör jag inte. Mest för att jag är snål. Annars kanske jag hade haft huset fullt av prylar och pryttlar.

8. Tröttnar du någonsin på din blogg eller att blogga?
då jag inte haft tid eller ork att förnya bloggens utseende, kan jag bli lite avtänd på att blogga. Periodvis tröttnar jag på att blogga på grund av dålig respons på mina inlägg. Men det brukar gå över, försöker upprepa mantrat "jag bloggar egentligen för min egen skull" i huvudet. Ibland går det bättre och ibland sämre.

9. Vad tycker du om affiliate länkar?
tycker väl inte så mycket om dem.

10. Tar du stress över din blogg eller att du inte uppdaterat?
ibland, för jag vet att läsarna tappar intresset väldigt hastigt, men jag försöker att inte tänka så. Oftast blir det tunnare på bloggen när jag inte mår bra. Mår jag bra kan jag ibland spotta ur mig inlägg efter inlägg. Då kan jag förstås få stress åt andra hållet istället, aldrig är det riktigt bra.

11. Delar du öppet din blogg på sociala medier eller känner du dig lite "blyg" över din blogg?
alltså. Det är lite si och så med det. Jag är en periodare med allt, just nu vill jag inte dela bloggen på min egen facebook-sida, till exempel. Känns konstigt att människor jag bara är bekant med ska kunna gå in på min blogg och därmed i mitt huvud. Vet inte riktigt varför det skulle vara något när folk jag aldrig träffat eller kommer att träffa får gå in och läsa hur som helst. Jag är väl lite bakvänd, bara.

via Silje Therese.

söndag 19 juli 2015

16 juli, torsdag.

ns1
ns2
ns3

4 juli, lördag pt.2.

41
42
43
44
när vi kommit tillbaka från vår utflykt var kvällen så här fin.

Juli 4, lördag.

då alla stigit upp på lördagen (det kan hända att vi väntade på ... mig), packade vi ihop oss och begav oss ner till sjön. Vill varna om att det här inlägget blir något av en bildbomb, då vi åkte på en liten skärgårdsturné just denna dag.

bk1
bk2
bk3
vi landade på Björnklobben.
bk4
bk5
väl framme i stugan lunchade vi och drack kaffe ur väldigt tunna koppar.
bk6
Emil.
bk7
bk8
så var det dags att traska runt holmen.
bk10
bk11
familjen Ruta på språng.
bk12
bk13
bk14
bk15
en segelbåt gled förbi utanför när vi vilade fötterna en stund.
bk16
bk17
bk18
Emil hittade hjortron. Det var tydligen surt.

bk19
bk20
så åkte vi vidare, mot en holme med en underlig formation på udden. Det visade sig var en sten med ett träd bakom.
bk21
bk22
bk23
bk24
bk25
en hjort hade flutit iland på holmen.
bk26
bk27
då även denna ö var promenerad, satte vi oss i Uttern och åkte vidare.

bk28
vi kom till en ö med en övernattningsstuga.
bk29
bk30
i stugan fanns solcellslampa och gasspis.
bk31
lagom stort.
bk32
bk33
bk34
bk35
så började det skymma och vi åkte hem igen.