tisdag 30 juni 2015

Ett litet hej.

jahapp, hördu. Det blev helt knasigt det här när Sami har semester och är ute på Bussö hela dagarna och bygger och jag jobbar och sover. I princip. Idag ska jag ändå betala räkningar och duscha, så jag passar på att slänga in ett litet hej här. Tråkigt att två av mina bloglovin'-följare har valt att lämna mig, men jag förstår ju att jag inte är så himla kul just nu. På jobbet ger jag just nu några procent mer än jag borde och det straffar sig i längden, tar ut sig på fritiden. Har lämnat in en anhållan om tjänstledighet för näst-nästa vecka och hoppas den blir beviljad, det är ju inget liv, det här.

insta

jonä, eftersom vi inte har direkt någon el och definitivt inget internet i huset riktigt än, tänkte jag uppmärksamma dig om att du gärna får följa mig via Instagram, där jag finns under namnet hannaforbanna, jag är lite mer aktiv där än här just nu. Så återkommer jag till bloggen i slutet av juli, som vanligt, hoppas du får en fin sommar och att vi hörs längre fram!

måndag 22 juni 2015

Självporträtt / juni.

blogg1
blogg2

tidigare: januari / februari / mars / april / maj.

måndag 15 juni 2015

Save it for a rainy day.

s1
s2
i söndags var vi på Bussö och jag och Emil bakade mockarutor. Efter kaffet gick vi ut i skogen för att räkna får.
s3
de var lite blöta av regnet, men ändå på glatt humör.
s4
s5
s6
s7
s8
Emil och en liten del av hans fanclub.
s9
då vi hade räknat allihop och fått det att stämma gick vi för att kika efter smultron.
s10
de var inte riktigt klara ännu.
s12
s11
vi nöjde oss med att hjälpa sniglar över vägen och hoppa i vattenpölar.
s13
sen gick vi tillbaka upp till huset.

"I sure can, if I concentrate
extra hard with my lady brain."

helk

så blev det måndag igen, back to business. Typ. Har varit ganska lugnt på jobbet ännu, vilket förstås är skönt. Samtidigt som det suger. Avskyr att sitta och rulla tummarna, blir alldeles för uttråkad. Imorgon är det tisdag och nästsista dagen på jobbet den här veckan. På torsdag har jag tagit ledigt för att gå på bröllop och på fredag är det midsommarafton, tjoho! Efter det går Sami på semester. Inte jag. Jag går tillbaka till jobbet och jobbar hela sommaren. Kulaste livet (jagärintebitterjagärintebitter).

snart kommer Sami hem från jobbet och då ska vi laga middag och sedan äta middag framför Orange is the New Black.
För övrigt har jag ont i ryggen och vill mest förbanna mina himla kontorsmöbler på jobbet. Går trasig och börjar bete mig som en tokig person inom en snar framtid. Ajaj. Det här livet, va?

lördag 13 juni 2015

All my tears have been used up.

2008
2007.

sitter och väntar på att sista katten ska behaga uppenbara sig i ettdera husöppning, men det är ju så ljust på kvällarna nu - inte vill katterna komma in och sova! De vill partaja ute i det vilda hela natten! ... okej. Bara för det så låg Molly (som alltså var sista katten in) inne på verandan och vilade. Skrälle. Jaja. Igår blev det inte alls att dega i soffan framför OITNB, först for vi till Samis föräldrar och efter det till Åsa och Oliwer. När vi kom hem var klockan mitt i natten och vi stupade direkt under täcket. Den här dagen började med all möjlig sorts förvirring och efter det skulle det pysslas och donas och sen skjutsade jag Sami till ett kalas. Efter det såg jag klart på Misfits och ritade fula teckningar framför Miss Fisher's Murder Mysteries. Ungefär. Nu är dagen recap:ad. Nästa uppgift: mata katterna. Efter det: borsta tänderna och gå och sedan studsa i säng.

Härrå!

torsdag 11 juni 2015

Idiot, slow down, slow down.

2012
2012.

hur underligt är det inte att vi snart är i mitten av juni? Mycket underligt, tycker jag. Lika underligt som att jag har nosblod i min högra näsborre för andra gången idag. Va. Är det för att jag har börjat ta tillskott av järn? Svämmade jag helt plötsligt över i den röda vätskans mängd? Mysteriet tätnar!

Jaja.

blir mer och mer avtänd på min arbetsplats, förra fredagen "överraskades" det med alkohol innan arbetsdagen var slut och idag skulle vi flamsdansa till hoppla-hästen-sången. Jag hatar den. Sången. Hatar. Blir svart i sinnet och vill gräva ut mina hörselsystem när jag hör den. Kul. Jättekul. Dessutom dansar jag inte. Jag. Bara. Inte. Gör. Det. Kanske vi kunde bli vuxna nu istället? Kan vi? Kan vi ha en mogen och städad nivå på arbetsplatsen? Nähä. Okej.

imorgon är det den tolfte juni och den tolfte juni har bevakats som ett heligt datum i denna lilla familjekonstellation under det här året. Varför, undrar du? För att tredje säsongen Orange is the New Black släpps på Netflix då, that's why! Har längtat efter detta hela året, ungefär. Eftersom hela säsongen kommer på en gång har jag ju ganska klart för mig vart fredagkvällen kommer att gå åt. Ehe. Inte för att jag hade gjort så mycket annars heller, förstås.

janåmennudå? Nu säger jag häj: häj!

Elfte juni tvåtusenfemton.

dq3
grattis på födelsedagen, Åsa!

onsdag 10 juni 2015

Något att se fram emot:

. bröllop nästa vecka
. midsommarafton
. Samis semester
. sommarvärmen
. att få bada i havet
. solvarma jordgubbar

Kamouflagekatten.

moll2
moll1
Molly gömmer sig i gräsdjungeln.

tisdag 9 juni 2015

I've had the highest mountains,
I've had the deepest rivers.

kup

försöker att inte vara bitter över bristen av sommarsemester i år. Det går ... sådär. Att jag var ledig i mars räknas inte, och det var jag inte heller för att jag ville det. Enda orsaken är för att min nya chef pressade mig till det. Så. Det gav mig inte några "hurra"-känslor direkt. Och så hamnade jag tillbaka. På lösa trådar, som alltid tidigare. Förbannar mig själv lite för att jag sökte det där sommarjobbet tvåtusentretton. Why, hanna, why? Hade jag inte sökt det så hade jag inte fått det och då hade de absolut inte ringt mig och tvingat mig tillbaka. I och för sig kom jag tillbaka före sommarrusningen började förra året också. Så. Egentligen har jag inte missat en enda av de hetsigaste dagarna. Det bör ju inte bli så mycket värre den här sommaren? Kanske. Kanske inte. Nä, nu orkar inte jag fundera på jobbet längre.

hursom, idag är det Ålands självstyrelsedag och jag är ledig. Känns aldrig sådär jättevärt att vara ledig utan Sami, men så är det nu. Enda planen jag har för dagen är att äta överbliven middagsomelett till lunch om en stund. Kanske tvätta lite. Vet inte. Är så låg och omotiverad till allt. Vill inte bo här längre. Vill flytta till vårt blivande hem. Nu. Äh.

måndag 8 juni 2015

Dagen före lediga dagen.

huev
syren

känner att jag har lite sporadisk närvaro på Internet just nu. Har inte ens något att skylla på. Man måste ju ha det, annars får man inte befinna sig mer AFK (away from keyboard) än nödvändigt. Får väl skylla på mig själv: jag har inte varit här så mycket för hanna gäspar och gnäller så fort jag närmar mig datorn. Så. Nu känns det bättre. Idag stod jobb på schemat och imorgon är jag ledig. Woop. Det är vid sådana här tillfällen det lönar sig att vara offentligt anställd (imorgon är det alltså Ålands självstyrelsedag). Sami är inte ledig och därför planerar jag att sova bort största delen av dagen. Jäla fhient, alltså.

annars har jag inte så mycket att säga, helgen gick mest åt att sova och förtära värktabletter på löpande band, samtidigt som jag tyckte synd om mig själv och varvade mellan Brooklyn Nine-Nine och Misfits på Netflix. It's something.

onsdag 3 juni 2015

Skvallertjejer och sådant.

wäwä

nej. Bara nej. Idag har vi kånkat lådor tunga som stenar (ej småsten eller grus) på jobbet och jag fick huvudvärk och tandvärk och till sist for jag hem. Vet inte riktigt vad det beror på, antingen felaktigt lyftande av tunga grejer eller en intern attack från min kropp. Tror mer på det senare, jag har aldrig fungerat som man ska. Såg klart Gossip Girl igår och tyckte inte riktigt att allt hängde ihop. Alldeles för många trådar hängde lösa. Typ okej. Vart tog Scott vägen? "Vi har en gemensam son, låt oss inte skapa någon slags kontakt till honom". Eller Jenny och Eric? "Nämen nu blev det jobbigt med karaktärer som är yngre än det här gänget - de får flytta långt bort och aldrig ses igen". Sådant. Nåja, det fanns ju faktiskt en orsak till att jag aldrig orkade fortsätta se på det efter att Dan och Serena blev "syskon". Så långrandigt.

ska snart gå och svänga ihop en kanna saft åt mig idag också, se om huvudet blir något klarare av det. Dessutom borde jag söka ett jobb. Och klippa mig. Har i alla fall satt igång en omgång tvätt, så jag kanske har ett par byxor att sätta på mig imorgon. Man måste ju tänka på allt! Vill inte vara vuxen. Vill vara liten och tas om hand. Ja.

tisdag 2 juni 2015

En dag till.

bubb1
bubb2

mot klockan tre idag började jag känna mig ... överjobbad. Kallsvettades och blev yr och illamående när jag flängt runt med tio kilometer passerat läsår. For hem. Det började regna lite. Tog på mig sköntröja och långkalsonger och lagade lite bubblig saft. Nu känns det bättre. Lite. Kan hända att jag inte druckit så mycket vatten idag. Eh. Nåja, jag försöker fixa det nu i alla fall.

jo, idag har jag alltså jobbat. Som vanligt. Vi är bara två på plats och jag är enda handläggaren så det går sådär. Har alldeles för mycket att göra emellanåt och då verkar jag springa rätt in i väggen. Inte okej. På torsdag ska vår kollega komma tillbaka och jag längtar. Vill bara och endast ha hand om mina egna kunder. Så det så.

var på lunch med mor på Bagarstugan där kortmaskinen hade försvunnit in i limbo och efter det gick vi till biblioteket och kikade på fotografier och lånade böcker. Eller bok. Och det var inte ens jag. Verkar vara bättre på historieberättande än sanningssägandet idag. Jaja. Ungefär. Snart tänker jag slänga mig på soffan med min middag och se på sjätte säsongen Gossip Girl, som kom till Netflix igår. Dock med finsk text, men hey - kanske jag lär mig något nytt ord?

h: "jag ska äta avokado och grynost till middag idag."
m: "men ... avokado ska man väl äta till något?"
h: "ja! Grynost! Till grynosten har jag avokado och till avokadon har jag grynost!"

jo, häj.

måndag 1 juni 2015

Typ första juni.

t2007
2007 - hade precis köpt min första systemkamera och fotograferade allt jag såg. Den här dagen såg jag en fjäril.

t2008
2008 - eftersom det varit varmt och soligt länge redan behövde jag akta mig för solen, för jag får eksem annars.
Emil tog den här bilden.

t2009
2009 - kom hem från skolan och var seg som en sork, la mig och vilade på brunnslocket med Charlie.

t2010
2010 - kände mig som en Spice Girl i hängselbyxor och tofsar.

t2011
2011 - hängde på Bussö och fick veta att jag fått sommarjobb som började om en månad.

t2012
2012 - sommaren som regnade bort. Juni blev inte ens tio grader varm och resten av året blev heller ingen hit.

t2013
2013 - på Bussö med pappa, Emil och Charlie.

t2014
2014 - Emil hade tagit examen och vi hade kaffebjudning för honom.

t2015
2015 - jobb, utflykt till Kungsö bokbytarskåp och inte så mycket mer.