söndag 31 maj 2015

Lördag på Bussö.

igår var vi alltså till Bussö och byggde. Jag kom ihåg kameran cirka halva dagen, det är väl ändå en förbättring? Jag tycker det. På sista tiden har jag inte ens kommit håg den en sekund av helgen. Nåja. Här kommer några ögonblick från gårdagen:

DSC_7816b
DSC_7827b
jag gick upp till Östergårds (och blev nästan attackerad av en liten hund på vägen).
DSC_7830b
där höll de på och flyttade får.
DSC_7831b
en liten nyfiken.
DSC_7835b
tio av tio skulle välja kudden längst ner till höger.
DSC_7841b
efter kaffet tog jag Emil med mig och gick tillbaka ner. Slut!

Precis just nu.

6q

Precis just nu sitter jag i morgonrock och sovtröja med kalla fötter och funderar på livet och varför mina katter envisas med att vilja bli insläppta när de tio sekunder senare absolut måste gå ut igen. Sami for till bygget och jag stannade hemma, för jag mår lite si och så.

Precis just nu känner jag mig trött. Vi kom hem från Åsa och Oliwer vid typ två inatt, för vi skulle fara via och blev fast i en omgång Risk istället. Fick nygräddad rabarberpaj med vaniljsås i alla fall.

Precis just nu är jag glad över att jag har Sami och att Sami har mig. Att det är sol ute och börjar bli varmt.

5q
3q

Precis just nu är jag nervös för sommaren, vet inte hur det kommer bli med vår nya personalsituation och sådär.

Precis just nu längtar jag efter hemliga saker och liknande. Och att få fara och fotografera familjen Nurmi/Dahl.

4q

Precis just nu är jag sugen på kaffe och choklad, tur för mig att jag har en halv platta Geisha precis framför mig nu!

Precis just nu på bloggen är det halvtorka. Nej, okej. Heltorka. Vet inte riktigt hur det blev, jobbet tog över all tid och energi mitt i allt. Har liksom ingen inspiration heller, så då blir det ganska dött. Det är inte meningen, jag hade gärna bloggat varje dag. Men. Ja. Det funkar inte just nu.

2q

Precis just nu i livet är jag lite vilsen och känner mig lite smått ensam och sådant, men jag försöker tänka att det går över. Jag är trött på allt som har med Södersunda att göra och vill bara flytta till vårt eget hus, men det är alldeles för tidigt för det. Känns som att jag befinner mig i någon slags mellanläge just nu.

lista via Amanda.

fredag 29 maj 2015

Ge mig revolt ett, två och tre.

hu1
hu2

swish, swosh, så blev det fredag igen. Va. Mycket konstigt. Har en ny kollega på jobbet som fått dagarna på jobb att vara alldeles för roliga för att vara jobbdagar på riktigt. Det är lite fint, faktiskt. Inte för att mina "gamla" kollegor inte är roliga, men de är tjugo år äldre än mig. Ja. Bra. Dessvärre (... jag hade ju kunnat vara minst tjugo år äldre än mig själv ibland) har jag varit så marmeladskruvat trött på kvällarna. Så. Trött. Igår när jag kom hem la jag mig i soffan och orkade inte ens engagera mig i att titta på serie, så jag såg en hjärndöd film istället. Antal gånger jag rört kameran under veckan: 1, men då bara för att flytta på den. Stackars, stackars kameran. Alldeles ensam och bortglömd. Eh, nu hamnade jag gå ut och fotografera lite (bilderna ovan). Vill ju inte att kameran blir ledsen!

ikväll tänker jag klippa gräset, för det ser ut som en djungel i trädgården just nu. Sen blir det lördag och då far vi till Buz (=Bussö) och bygger lite igen. Ska försöka engagera mig med fotograferandet i helgen. Skärp dig, hanna. Ba skärp dig!

torsdag 28 maj 2015

Räkan.i måndags kom äntligen Anna och Simons räka ut till verkliga världen. Igår var vi och hälsade på den lilla familjen på BB, gudars vilken söt liten bebis de knåpat ihop alldeles för sig själva! Grattis, igen!

måndag 25 maj 2015

Så går hjärtat mitt sönder,
det har varit ett ensamt år.

om jag inte tänker så mycket kommer det nog att ordna sig,
om jag bara stänger ner hela tankeverkstaden och liksom slutar bry mig?

det är lite så. Inte så farligt än, men jag vet ju vad som väntar. Jag vet ju vad som kommer. Kanske. Blir det bättre? Nej. Blir det sämre? Kanske. Äsch, jag vet inte. Försöker att ignorera mina tankar och kroppens lust att bara lägga mig ner och gråta åt livet. Det är ju inte hela världen. Det är ju pengar, och pengar gillar jag ju. Förstås, men. Nä, alltså, jag tror inte det blir så mycket vettigt nu. Kanske inte ens på ett tag. Jag försöker mest bita ihop och låta bli att dras med i allt. Försöker att inte vinda upp mig åt saker jag inte kan påverka och sådant som bara spelar roll under arbetsdagen. Lättare sagt än gjort.

onsdag 20 maj 2015

Början på vuxenlivet.

vuxmidd

när man fyllt lika gammal som jag, får man faktiskt välja själv vad man vill eller inte vill äta till middag. Enligt arbetsförmedlingen är man vuxen när man fyllt tjugofem och ska därför göra mogna val. Ja. Som att välja att äta bullar till middag, till exempel.

hur som. Jag förstår att du är hemskt intresserad av hur det går på jobbet för mig? Ja. Så klart. Det går helt okej. Jag har inget eget kontor eller något ansvarsområde än och sådär (vilket känns jobbigt eftersom jag ändå jobbade där ett och ett halvt år, i rummet bredvid det jag sitter nu). Får se i slutet av veckan åt vilket håll det här utvecklar sig. Blir det värre kanske jag hoppar av tåget. Blir det som jag tror det blir så blir det definitivt värre.

idag är det, som sagt, min födelsedag och jag har "firat" genom att jobba, äta lunch och tårta med mamma och sedan dricka kaffe med bästaste kusinvitamin Åsa efter jobbet. Nu när hon åkt är jag helt ensam. Troligen fram till klockan tio ikväll. Sami jobbar på Hela Åland Äter Gratis-mässan. Kul. Liv. Kulaste livet, va.

jo, nä. Om jag skulle titta på lite Skvallertjejen nu då. Häj!

Självporträtt / maj.

maj1
maj2

passade på att kombinera självporträttet för denna månad med min födelsedagsbild. Idag fyller jag 25 och är således på halva sträckan till 50. Knasigt, min personlighet tillhör knappast någon i den åldern. Tror ibland att jag blev 16 och sedan blev jag liksom inte äldre. Har ju förstås alltid varit rätt lillgammal. Oh well. Grattis till mig, i alla fall och hur som helst!

tidigare: januari / februari / mars / april.

söndag 17 maj 2015

Dagen före dagen D.

så.

söndag
sjuttonde maj
stresshuvudvärk och ångestmoln.

börjar jobba på mitt gamla jobb imorgon. Är rädd att jag kommer behandlas som att jag jobbat där redan, men man glömmer bort det mesta när man tror att man aldrig kommer tillbaka igen. Ingen har hört av sig sen det bestämdes att jag skulle börja artonde maj istället för första juni (fick veta det tjugofjärde april). Inte ens min närmaste chef, så jag vet inte när jag ska vara på plats och vad jag ska göra. Vet att min kollega är sjukskriven, för hen ringde mig alldeles just och berättade, för att hen gissade att ingen annan hade hört av sig. Det känns sådär. Eller inte. Det känns inte alls bra.

bara jag klarar den här veckan så får jag se.

fredag 15 maj 2015

Östergårds.

v1
v2
v3
v4
v5
så här fint är det i mina föräldrars trädgård just nu!

När lammen inte tystnar.

eftersom det var en ledig dag igår, for Sami och jag ut till Bussö. Han byggde och jag åkte uppåt på ön och hängde med min familj. På kvällen följde jag med till fåren då de skulle matas, och fotograferade årslammen.

l1
l2
l3
l4
l5

torsdag 14 maj 2015

Loppisfyndat.

i tisdags var ju jag på loppisrunda med Anna. Det här är vad jag hittade:

lf1
en mycket bubbig och gullig kaffepanna. Perfekt för att koka kaffe till två, tre personer.

lf2
fyra böcker, varav jag sedan tidigare läst två. Doktor Doolittle's underbara resor köpte jag mest för att den var fin.

lf3
tre mysiga lösa tröjor. Letar alltid efter stora randiga tröjor på loppisar.

onsdag 13 maj 2015

Videoblogg: dagens funderingar.

Hanna plus Sami.

shh

Hur länge har ni varit ihop?
exakt 6 år idag. I söndags hade vi vår ettårsdag som förlovade.

Hur träffades ni?
vi gick både tredje året på yrkes och hans och min klass hade båda svenska/engelska samma lektion, så vi blev uppdelade i halvor och skulle ha gemensamma lektioner. Konstigt egentligen (eftersom jag gick media och kommunikation och han el- och datataknik), men ja. Min halva av klassen blev inte ihopsatta med hans halva av klassen, men han har berättat att han "såg" mig när vi introducerades för arrangemanget och tyckte jag var söt och såg glad och snäll ut. Ett tag efter skrev han till mig på bilddagboken (där man hängde då, liksom) "Hej, vad gör du?" och jag var så uttråkad så jag svarade en halv uppsats på den frågan och vi fortsatte prata och flyttade över till MSN (där man också hängde förut, känner nu att jag börjar bli gammal) och efter någon månad utbytte vi nummer med varandra och den 3 maj 2009 körde jag till honom och vi tittade på film i hans rum. Helt otippad sak för mig att göra, fara iväg tvärs över Åland för att träffa någon jag aldrig träffat själv förut. Knasigt. Men himla tur att jag gjorde det ändå.

Vem var mest på?
måste väl säga att det var Sami, jag var helt upphakad på någon annan (som visade sig inte alls vara värd tiden och hjärtvärken) i början då han började skriva till mig.

sh1
sh3

Skedde några komplikationer?
näej, inte egentligen. Jag var så himla osäker på mig själv och hela alltinget just då, men det kom nog inte så mycket i vägen.

Kan man få se något tidigt sms eller så?
nu är ju det här ett tag sedan, så jag har inget sådant kvar. Jag har inte min bilddagbok kvar heller, och de allra första meddelandena försvann därifrån av någon anledning.
Jag har några MSN-konversationer sparade från juni, då jag kom på att jag glömt klicka i att jag ville ha dem sparade. Fail. Nåja, bättre än inget.

h: javenneeeeeeeee riktigt
s: men det stör ju inte :D
h: tänk om det stör jättemassor då :-O
s: men jag säger ju att det inte gör det :-O
h: eller menar du från din sida? Att jag är störd? :D
s: hahahah nejnej :D
s: du är inte störd, bara lite lätt knasig ;D
h: eh
h: håll kvar den tanken

-

s: 1+1 blir ju inte 5
h: ibland
h: till exempel i en plus en ökenråttas liv
h: då kan det bli så :D
s: hahahaha det blir nog mera då :D
h: men minst 5 kan det bli :D
s: hahahhah kanske det.. :D
s: om dom inte råkar vara infertila ökenråttor :-O ;D
h: men de var de såklart inte 8-)
s: hur vet du det?
s: har du undersökt dom kanske? :-O
h: för det här var min tankebana och då var det så! :D
h: du kan ju gå och undersöka ökenråttor du! :(
s: hahahahah
s: det behövs inte du har ju redan kirrat det ;D

Hur skedde dejtandet?
eeeh, vi for till varandra och såg på film och drack Battery? Dejt och dejt liksom.

sh7

Hur blev ni ihop?
Sami sa "du, nu kan du väl inte säga att vi bara är vänner längre?" och jag svarade "nä, men jag aimade nog aldrig på bara vänner heller." Kaxigt.

Vem sa 'jag älskar dig' först och hur skedde det?
Sami och jag minns inte /sämst flickvän.

Bor ni ihop?
yes. Vi flyttade ihop 17/01/2010.

sh5
sh4

Vad är hans bästa sidor?
han är snäll, rolig, vänlig och omtänksam. Han uppmuntrar mig att prova nya saker och stöttar mig om jag inte klarar det.

Och sämsta?
han är inte pedagogisk när han ska förklara saker som han kan till mig som inte kan.

Vad bråkar ni om?
inte så mycket nu för tiden. Är vi båda trötta och stressade kan vi irritera oss på småsaker, men annars brukar vi ha det ganska bråkfritt hemma just nu. Ibland kan vi känna att den andra tar oss för given, men det får vi prata om. Säger en inte till så kan det inte bli bättre.

Vad gör ni när ingen annan ser?
ligger i soffan i myskläder, ser på serier och äter godis. Det här är ju en svår fråga att svara på. Känns ju som att det blir mest uppenbara svar.

Vad ger ni för komplimanger?
det blir väl mycket "du är söt" och liknande men också om en har gjort något bra eller löst något på ett smart sätt och sådant där.

Vilken är din favoritbild på honom?
det är nog någon av de här:

sami

Och på er båda?
det finns inte så många bilder på oss båda i och med att det är jag som fotograferar hemma hos oss. Nedan ser du en från 2010 med kattunge-Elvis och en från 2014 som Emil tagit.

hes
hs

Något du vill avsluta med?
"Never love anyone who treats you like you're ordinary" - Oscar Wilde.

sh2

tisdag 12 maj 2015

Lilla loppisdagen.

denna tisdag spenderades i sällskap med Annabanana på diverse loppisar inom räckhåll. Vi började att fara till Emmaus i Godby och passade på att handla färdkost-milkshake på Mattssons innan vi drog tillbaka till Mariehamn. Där avverkade vi Loppis & Sånt, där jag hittade en tröja och en gullig kaffepanna (jag har ju alltid sagt att jag bör förtidspensioneras) och sedan Emmaus inne i stan, där jag köpte böcker för en femma. Anna hittade av förklarliga skäl mest kläder som var för små för henne (finns så sjukt mycket bebiskläder second hand). Efter det ville vi fara vidare, men loppisen öppnade inte förrän klockan tre, så vi åkte hem till Anna och tog en paus innan vi kunde köra vidare till Tjäna. Hittade ytterligare två tröjor där och behöver således inte handla kläder på cirka ett halvår. Win!

eftersom jag inte tog upp kameran under rundan (körde ju bil) kommer här några bilder på hur jag såg ut idag istället:

o1
o4
o2
o3

måndag 11 maj 2015

Hemma hos oss: Sörbogården.

okelidokeli (som pappa brukar säga att vi brukar säga att han brukar säga), jag har ju lovat en rundtur i vårt nuvarande boende ett tag och idag känns som rätt dag för detta - välkommen in!

1
3
när du stiger in genom den inre ytterdörren ser du det här. De ständigt öppna pardörrarna till vardagsrummet, katternas matplats och sådant. Skohylla i form av en gammal äppellåda.

2
4
åt andra hållet ser det ut så här. Klöspelare och trälådor.

5
på väg in till köket hänger den här, tycker den är rätt fin. Hittade den faktiskt på Clas Ohlson!

6
så stiger vi in i köket.

8
på en hylla har kokböcker och tesilar. På resten av hyllorna: mest krafs.

10
9
ugglor och sticklingar som borde bäddats ner i jorden för ett tag sen redan.

7
11
så vänder vi oss om och kikar åt andra hållet. Helskåp för både kyl och frys, tycker det är hemskt praktiskt.

12
18
helt plötsligt befinner vi oss i vardagsrummet!

13
17
14
crosstrainer, TV-hörna och kontor samsas i detta avlånga rum.

15
16
finhyllan bakom soffan är fylld med filmer, knasiga figurer och annan trivia.

19
här är badrummet med badkar och världens grönaste porslin (finns ett annat utrymme där dusch och tvättmaskin bor).

20
på hyllan i badrummet finns badkulor, elefant och ampellilja.

21
om vi följer den lilla hallen kommer vi till sovrummet. Orsaken till de omatchande påslakanen är att jag sover med dubbeltäcke och det gör inte Sami. Ehe. På andra sidan hallen finns ett rum till som vi använder som förvaringsrum.

23
24

ja, det var väl ungefär det!