tisdag 28 april 2015

I see right through you.

fulfin1
fulfin2

här är den fina/fula muggen jag nämnde tidigare. Har liksom inte bestämt mig exakt vad jag tycker om den, förutom att jag av någon anledning är alldeles förälskad i den (en del av grejen kan ju vara att en ser när teet blandar sig med vattnet eller mjölken med kaffet och så vidare, rent av poetiskt). Kärleken kan ju vara blind. Men jag tycker helt klart att den var värd de 1,50 eurosarna den kostade. Gillar second hand. Väldigt mycket.

Nu du!

vg1
vg2

jahapp, nu kanske jag kan berätta lite mer! För det första, igår var jag (som sagt) till Emmaus och hittade den här superduperfina väskan (hanna hjärta patinerade läderväskor) där allt jag behöver ha med mig får plats! Fast det var egentligen inte väskan jag ville prata om...

vg3

... utan det här som gömmer sig inuti. Ett par nycklar! (och nu tänkte du "yeah, the plot thickens")

vg4

jag har köpt en (för mig) ny bil! Precis en sådan jag alltid velat ha men inte haft pengar till när det sålts passliga: Volkswagen Golf från 2004 i färgen röd. Fyra dörrar och dragkrok! Har elhissar och motorvärmare och alla möjliga nymodigheter en (jag) kan tänka sig (mig). Lite skillnad från min gamla skorplåda (som jag ändå tyckt och tycker hemskt bra om)!

Snurrar och surrar.

har mycket i huvudet nu, skriver listor över saker jag ska göra och stressar kanske lite för mycket. Bara jag tagit tag i dagens göromål kanske jag får ner tankarna i text också. Känns mest som att jag trampar vatten samtidigt som livet rinner mellan fingrarna på mig. Ja, man får blanda ordspråk. Så klart att man får. Var en sväng via Emmaus igår och hittade en fin/ful mugg som jag diskade upp och nu inte vill sluta använda. Knasigt hur det blir ibland.

äh, nu ska jag gå och lägga på mig ansiktet. Idag igen.

Gumsarna.

n1
n2
n3
n4
n5
n6
n7
(och Emil, förstås)

Some things will never wash away.

f1
f2
dimman låg tung över Åland under lördagens morgon.

fredag 24 april 2015

Ett försök.

efter min intensiva morgon med mejlsvar, två stressande telefonsamtal samt en chatt med en ex/kommande kollega, tänkte jag göra ett försök till att ta mig i kragen och tackla dagen (rim!). Först pratade jag en liten stund med Anna (som är mammaledig - yay för mig som då har någon att prata med på dagarna!) på chatten och efter det gjorde jag följande:

d1
d2
d3

åt någon form av lunch och skummade igenom gårdagens tidning, som vi bara fått hem för att den var smetfull med reklam. Sen plattade jag håret, vilket jag inte gjort på ungefär ett halvår. Den sysselsättningen hjälpte dock inte, tankarna sprang ändå runt i huvudet i hundratio och leendet på andra bilden är allt jag kunde uppbåda, så jag gav upp och la mig under täcket och lät mig vara deppig och matt en stund. Skrev av mig lite mer i min "analoga" blogg (dagboken, med andra ord) och efter en stund orkade jag stiga upp igen. Det har varit en påfrestande dag, men jag kan inte låta det köra över mig.

jag är bättre än det här
jag är starkare än det här
jag kommer att ta mig genom det
jag kommer alltid att ställa mig upp igen.

Hey, that sounds like my luck.

behövde rensa tankarna efter alla turer idag och efter att jag gömt mig under täcket och försökt att inte fundera / deppa ihop / tänka att jag saknar framtid, satte jag mig i soffan framför Gossip Girl och ritade något som tydligen ville ut ur mitt huvud. Det blev ingen stor figur, men mitt huvud kändes tio kilo lättare när jag var klar. Skönt.

draw1
draw2
draw3

Strobe lights and blown speakers.

birch

på sista tiden har jag fått många bud om min framtid, jag blir så trött på att jag aldrig verkar få ett svar som gäller. Fick besked om att jag inte fick vikariatet jag var på intervju för, och sen ringde samma chef som drog bort stolen under mig och sa att jag skulle komma tillbaka till mitt gamla jobb redan i maj, och inte i juni som jag fick höra i tisdags. Kan ju säga att det inte känns så himla bra. Helt ärligt. Önskar jag skulle få ett fast jobb på ett ställe där jag trivs med allt. Jag måste ju ta allt arbetsförmedlingen kastar på mig, annars blir jag utan pengar helt i tre månader. Så himla hopplöst. Tvinga folk dansa efter sin pipa eftersom de inte har råd att tacka nej. Jag har inte råd. Det är inte som att utgifterna slutar komma bara för att min inkomst är noll komma nollnoll. Känner mest för att dra täcket över huvudet idag.

"fireworks and hurricanes
I’m not here, this isn’t happening
I’m not here - I’m not here"

Självporträtt / april.

blogg1
blogg2

tidigare: januari / februari / mars.

torsdag 23 april 2015

23/04/15.

a1
a2
a3

efter min arbetsintervju (som kändes helt bra, troligen får jag besked imorgon) satte jag mig i racerkrukan och for till Anna. Hade lämnat halva bohaget efter mig, så någon kamera hade jag inte med mig - inte heller Annas födelsedagspresent! Blev i alla fall bjuden på diverse delikatesser och pratade om bebisar (så klart, det är inte så himmelens länge kvar nu!), katter och bilar. Helt normalt och naturligt. Vi gör om det snart, tycker jag!

mobilbilder.

Sådant.

+ har nu jobb i alla fall juni - oktober
- ska jobba på mitt gamla jobb och mår sådär över det
- är inte i position att tacka nej till arbete
+ ska på en annan arbetsintervju klockan 13
- är stressad och uppvarvad för intervjun redan

ibland suger det att vara jag... Men:

+ efter intervjun hälsar jag på Anna
+ imorgon kan jag ta supersovmorgon

tisdag 21 april 2015

Anemone nemorosa och Hepatica nobilis.

s1
s2
s3
s4
s5

I only want to dance with you.

spring

blev en underlig dag ändå igår, en tror en ska ta det lugnt och får ändå en massa gjort. Pratade med doktorn som gav mig OK att göra som jag tänkt (och även börjat göra, känner att jag vet bäst med mitt mående), hen ska skicka mig mina provsvar på posten och sen ska vi höras efter sommaren. Så tvättade jag all tvätt jag kunde hitta och hängde på tork utomhus. Kom in, åt mellanmål och blev uppringd av en som ville att jag skulle komma in på arbetsintervju på torsdag, vad jag uppfattade på telefon var det ett kortare vikariat som lät väldigt lovande. Så kom mina screeningresultat tillbaka och de hade inte hittat några cellförändringar, woop! Så, gårdagen kan räknas till en av de bättre dagarna. På länge.

fick för mig igår att idag nog skulle bli lugnare, men min förra chef ringde upp mig imorse och frågade om jag intresserad av ett lite längre vikariat med möjlighet till ännu förlängning, ska in till Ams imorgon och prata med en kontaktperson (är ju arbetslös just nu, sedan första april) om jobb och ersättningar, med lite tur behöver jag inte få ersättning någon längre period. Med ännu mer tur avlöser arbetstillfällena varandra. Får se. Blir nog klokare på torsdag.

Tjugoförsta april tvåtusenfemton.

elvis5
idag fyller äldsta kattherren i huset år!

måndag 20 april 2015

Yes, I think we've got a problem but
I can't put my finger on it.

mykaff

idag:
- tvättar jag kläder
- dricker jag kaffe
- väntar jag på att min doktor ska ringa mig
- har jag håret i margaretaflätor
- är det en månad till min tjugofemte födelsedag

fredag 17 april 2015

You got inside through a hole in my defenses and how you fit I'll never understand.

insideout

lyssnar på Bowling for Soup och känner mig på oförskämt bra humör, att lite gammal musik kan göra så mycket. Lyssnade på BFS i bussen på väg till och från skolan, på eftermiddagen hade jag så hög volym det bara gick på min lilla mp3-spelare för att stänga ute allt oljud, och för att inte behöva prata med någon. Ah, nostalgin.

"maybe you're right, we've had a good time
I'll sit around, you get yourself a new life
go get your spot, go find your smile
and get happy"

Planen för dagen.

morr

dricker te till frukost idag (ska förstås äta något om en stund), då jag vaknade ur en hetsig dröm med ett skenande hjärta. Orkar inte fladdra mer än så i bröstkorgen. Ska släpa mig i duschen om en stund och efter ännu en stund far jag till stan och lunchar med urmodern. Driver mest runt hemma i långkalsonger just nu, så det kan ju vara trevligt med ett litet ombyte.

torsdag 16 april 2015

Från vardagsrummet.

jag har varit rätt dålig på att visa hur vi bor på ett tag, vi flyttade hit för ett år och några månader sen och jag har i princip inte dokumenterat någonting. Tror det har att göra med att jag egentligen inte vill vara här, egentligen vill jag ju bo i vårt hus. Lite svårt att göra när det inte är färdigbyggt ännu på ett tag. Nåja. Här kommer något från vardagsrummet:

lh1
bredvid min datorstation har vi en hylla av äppellådor.
lh2
lh3
på hyllan har vi samlat lite av det ena och andra. Här ser du också två döende kaktusar, eh.
lh4
ovanför hyllan hänger den här fina mumintavlan! Det var väl ungefär det jag ville visa!

-

förresten, är någon intresserad av att se en rundtur i vårt nuvarande boende? Alltså, som jag gjort här och här? Säg bara till, så fixar jag - snabb som en turbolemur!

Tillbakablick/Torsdag.

lillvis

tvåtusentio var Samis och mitt första år som sambos och även det året vi blev med vår första katt, Elvis. Det här är från den gången då vi skulle skaffa matta till vardagsrummet och fick pärmar med provbitar i att låna hem. Se så liten kisse!

onsdag 15 april 2015

Vad jag fördrivit kvällen hittills med:

kaffish2
kaffish1
kaffish3

druckit kaffe, doppat kakor och ritat något obestämbart framför första säsongen Gossip Girl, tänkte ge det en chans igen. Annars mår jag lite ynkligt och längtar mest efter att Sami ska komma hem från bygget. Det är bra att han bygger, men jag blir bara så ensam ibland. Därför är det förstås bra att alla katterna är inne för kvällen, får tracka dem tills jag får mänskligt sällskap igen! Nja. Kanske skulle kolla hur det går för min Simsfamilj? Får bli så. Hanna - out.

"Girl, you can't be fixed, just take this."

gr1
gr2
gr3

klockan är snart halv två och jag har varit uppe sedan nio, som vanligt. Har hunnit med morgonkaffe framför Bloglovin', springa fyra kilometer på crosstrainern, se på serier och äta lunch med Sami på Koppargrytan. Nu ska jag laga dagens andra kopp kaffe om en stund, och sedan sätta mig på trappan och andas. Måste komma ihåg att göra det.

tisdag 14 april 2015

En liten presentation.

förresten, vad roligt att ni har blivit så många som kikar in hos mig dagligen! Jag har ju en "om mig"-sida här på bloggen men jag tänkte att jag på skoj skulle presentera mig på nytt, det är väl alltid roligt att veta mer om bloggare en följer? Jag tycker det, i alla fall, nu kör vi!

att jag heter Hanna kanske blir ganska uppenbart med tanke på mitt bloggnamn, det efterföljande "förbanna" är mest för att det rimmar men också för att liksom säga att "det är jag som är Hanna, förbanna". Kanske det lever kvar från högstadiet då lärarna ofta tog fel på min bästa vän och mig? Nå-väl. Jag bor på Åland som ligger i havet mellan Finland och Sverige och har gjort det hela mitt liv. Jag har flyttat lite mellan kommunerna, men I am still on the island och jag vill nog aldrig flytta härifrån. Jag har ju allt här, vänner, familj och alla minnen.

bock

lill

foto: Maija eller Jan Häggblom.

familjewise har jag en mamma, en pappa och två bröder. Jag är mellanbarn, vilket alltså gör mig till både lilla- och storasyster. Jag definierar mig dock som det senare. Mina föräldrar är jordbrukare och jag är således uppvuxen på en "bondgård", en gård med djur på landet, typ. Dessutom har vi alltid bott nära havet (eller "sjön", som vi säger här) och jag kan känna mig strandad om jag bor någonstans där jag inte kan se vattnet.

efter grundskolan sökte jag vidare till gymnasiet och antogs till mitt förstahandsval: media och kommunikation på Ålands yrkesskola. Anledningen till att jag sökte dit var för att jag älskade att skriva och ville bli författare och för att jag inte är jag utan att få skapa något. Att utbildningen gjorde att jag tappade bort orden tänkte jag inte så mycket på. Jag ångrar inte att jag gick det programmet, men jag hade önskat att jag hade fått ut mer av det. En kan inte få allt.

sista året på gymnasiet träffade jag Sami och nu, snart sex år senare är vi förlovade, sambor och bygger hus ihop. Tillsammans har vi vårdnaden om två kattpojkar, Elvis och Sid, och en kattfröken, Molly. Jag längtar tills vi kan flytta till vårt nya hem, gifta oss, skaffa barn och höns och liksom bara leva resten av livet tillsammans.

hanosam


som person kan jag vara tyst och blyg om du inte känner mig, men känner du mig kan jag inte lova att jag är lika städad. Jag tycker om att driva med saker, skämt som kan tolkas som snuskiga, ordvitsar och liknande. Jag saknar till största del en inre censur vilket leder till att jag kan säga precis vad jag tänker på. Jag avskyr lögner och ljuger därför inte heller, förstår inte grejen med att de flesta är så rädda att stöta sig med andra att de hellre ljuger än att säga sin egen åsikt. Har vi olika åsikt kan vi väl diskutera det istället?

jag tycker om: ljuset, våren, nyckelben, djur och natur, kaffe, te, choklad, lyxiga papper, färger, att rita, att fotografera, kramar, katter (som inte kan räknas in i kategorin "djur"), mönster och former, tv-serier, böcker, att skratta, baka.

-

psst! Om du gillar min blogg och vill se alla inlägg jag skriver på ett enkelt sätt - skaffa Bloglovin' och följ mig där!