lördag 31 januari 2015

I snöfallet.

på bilderna: Åsa.

Get up now, get up, get up now.


den här dagen har spenderats med min allra bästa kusinvitamin, Åsa. Vi har druckit kaffe, åkt bil i superdåligt före och en av oss har stått halvnaken i snöfallet. Vill ju inte säga vem av oss den sistnämnda var, men jag kan ju avslöja att det inte var jag. Ehe. Det kom ju så sjukt mycket snö i natt! Det ingick inte i våra planer, men det gick bra ändå. Tur det!

fredag 30 januari 2015

Husen och gatorna är tomma.

bra med det här köket: utdragbar patinerad skärbräda i fotovänligt ljus.

har varit hemma ett tag nu, mådde inte bra i morse men for ändå på jobb så jag i alla fall skulle komma mig för att fara på ännu en bloddragning på Åhs klockan 10. Mhm. För det glömde de informera mig om före jag for och tog de andra proverna, att ett av dem skulle tas mellan 10 och 14. Sköterskan var mycket trevlig, glad och pratsam så det gick ju så bra som möjligt, det är ju aldrig roligt att bli nålad. ... och sen for jag hem.

idag fyller min urmoder år, så när Sami kommer hem ska vi fara igen. Ungefär. Det blir nog bra, det!

Självporträtt / januari.

ungefär lite sådär som jag vill att livet ska vara.

i år planerar jag att ta åtminstone ett "seriöst" självporträtt i månaden. Med det menar jag att bilden ska: ha en tanke bakom, tas med D800n och redigeras ordentligt i Photoshop. Får se vad det blir, men här är i alla fall årets första bild(er)!

onsdag 28 januari 2015

Vuxenpoäng: 8/10.

idag har vi varit på möte angående inlösen av tillandning till vår tomt och tusans maränger vad det lät som en vuxlig sak att göra. Hm. Fast det kanske är det också. Med andra ord kommer vi att bli ett gäng tusenlappar fattigare igen. Allt är så dyrt. Varför är allt så dyrt? Jaja, man får tänka att det är engångssummor. Ja. Engångssummor. Engångssummor. Behöver aldrig betala det igen. Håh. Annars har jag jobbat (...) och funderar i detta nu på om jag skulle orka tömma telefonen på bilder. Alltså. Jag skulle verkligen behöva det, men av någon anledning tar det emot i själen. Varför? Bra fråga.

kanske sopar ihop någon slags motivation medan jag äter middag framför något avsnitt Charmed. Hoppas på det!

tisdag 27 januari 2015

Funderingar.

- det heter kvalitet och inte kvalité
- hur jag ska klara mig ensam en hel vecka
- om någon någonsin kommer på hur jag blir frisk
- hur jag ska orka jobba imorgon efter fasteprovet
- jag borde komma på något att göra med mitt liv

Ingen större förändring.


iddes inte boka om min klipptid eftersom jag mådde så pass bra mot eftermiddagen, så nu är det med andra ord klippt. Ber om ursäkt för världens mest slitna tjej under håret på de här bilderna, men före-bilden tog jag igår efter en så påfrestande dag att jag kunde lagt mig i fosterställning under täcket och grinat och idag var det slut på ljus när jag skulle ta efter-bilden. Så att. Det går inte alltid som man tänkt sig. Men jo, det blev som vanligt: toppa, klippa upp och korta luggen. Bra så.

Fem-listan.

5 saker jag brukar säga

– "ääh, man vänjer sig"
– "det var det värsta jag varit med om i hela mitt liv!"
– "helt sjukt"
– "opålitligt folk"
– "ingenting av värde lär man sig i skolan"5 saker jag brukar tänka

– "ingenting av värde lärde man sig i skolan"
– "vad har jag gjort för fel?"
– "det där kan jag göra själv"
– "jag kan ingenting och har inget att erbjuda någon"
– "vad gott det hade varit med lite choklad nu"5 saker jag brukar drömma om nätterna

– äventyr där jag är hjältinnan
– mat/bakelser
– att Sami är dum och inte lyssnar på mig
– att jag kan prata med djur
– skolan/något jobb jag haft5 saker väldigt få personer vet om mig

– jag äter inte "trasig" mat
– jag tycker inte om pasta på grund av klibbig konsistens och smaklöshet
– när jag var yngre hade jag en tam liten höna som jag gick omkring med i magfickan på huvtröjor
– vissa dagar avskyr jag andra människor och skulle helst inte prata med någon alls
– jag har ingen inre censur och kan därför säga precis vad jag tycker5 saker jag älskar att göra

– fotografera i perfekt mjukt ljus
– illustrera på datorn så timmarna flyger iväg och något fint kommer upp på skärmen
– promenera i naturen och lyssna på alla fåglar och titta på alla växter
– koppla bort verkligheten och försvinna in i en riktigt bra bok
– sträckse på serier5 saker som jag vill ska hända innan året tar slut

– att huset ska bli klart och vi kan flytta in
– att man kommer fram till exakt vad det är för fel på mig
– att jag kan bli frisk
– hälsa på Anna och Simons lill-Räka
– åtminstone en porträttfotografering5 saker jag saknar i min garderob

– tunikor
– färg
– ordentliga korgar som inte ramlar ner
– kattungar
– godis

... jag är inte så upphängd på kläder, det kanske märks5 saker som doftar underbart

– katter som har varit ute och kommer in alldeles fluffiga i pälsen
– kaffe, när man öppnar ett nytt paket
– utblåsta stearinljus
– skogen efter ett regn
– faith in natures kokosserie5 saker jag vill bli bättre på

– att inte ta åt mig av allt
– fotografera
– teckna
– skriva
– blogga5 saker jag skrattar åt

– New Girl
– kafferumsprat och ordvitsar
– Samis dåliga skämt
– mig själv, vill vara min egen vän
– kattvideor på youtube5 saker som gör mig till mig

– att jag är seriös och eftertänksam
– att jag är flummig och skämtar om allt
– att jag gråter om jag ser andra gråta
– att jag är kreativ och tycker om att skapa
– att jag alltid är sann mot mig själv

There's nowhere we can hide.


ibland undrar jag hur stor inverkan den psykiska hälsan har på den fysiska. Idag stannade jag hemma från jobbet, igår fick jag feber och ont i alla leder. Nu har jag bara huvudvärk och ont i axlarna. Får se hur det känns sen. Har räknat ut att jag kanske kan börja ta ut min semester den 15 februari om jag inte använder min flextid. Måste kolla med min närmaste chef hur det fungerar, bara. Träffade min tidigare chef igår när jag handlade lunch och hen sa att hen har tänkt mycket på mig den sista tiden. Jag tar det som en bra grej. De skulle hemskt gärna få ta tillbaka mig, eh.

idag tänker jag bara vila och planera livet lite. Inte för att sista punkten egentligen går hand i hand med den första, men. Eh. Får väl vara lite lugn i min planering. Så måste jag försöka komma ihåg att fara och klippa mig senare på dagen. Hm.

måndag 26 januari 2015

Sista veckan i januari.

två bilder från gårdagen.

hamnade jobba ensam en tredje dag och, tusan, vad det tar på att inte ha någon att prata med på arbetsdagarna. Känner mig helt slut som människa idag och det värker i varenda led i kroppen, till och med under naglarna. Har aldrig varit med om det förut. Kanske jag håller på att bli förkyld? Imorgon ska jag klippa mig, det är mycket välbehövligt. Hm. Har så mycket och så lite i huvudet på samma gång just nu. Funderar över vad jag ska göra sen, stressar över känslan som ligger över mig medan jag är på jobbet och allting är så tungt just nu. Psykiskt, liksom. Det är inte lätt att vara människa.

nu: vira in mig i filt och titta på Charmed.

söndag 25 januari 2015

✖ Bloglovin'


Bloglovin' käppar just nu. Vill bara säga det, så ingen tror att jag har tagit bort min blogg med flit. Jag har förstått att det har krånglat en längre stund, men för mig har det fungerat precis som det ska ända tills idag. Började väl nästan tro att jag var skonad. Det var jag tydligen inte. Jag har skickat in ett felmeddelande, men det återstår ju att se om jag får någon hjälp då jag inte är någon internationell storbloggare. Blir så irriterad när saker och ting inte fungerar. WÄH!

Fredag och lördag.


på fredagskvällen, efter jobb och middag, spelade vi Bezzerwizzer hur länge som helst, jag var trött, så vi fick göra sovrummet till spelrum. Som vanligt när man bor med katter blir alla spel sällskapsspel med extra sällskap.

lördagen var jag ensam hemma och ställde till med bullbak, gosade katter under jästiden och tittade på serier.

Serietips: C.Californication

"a self-loathing, alcoholic writer attempts to repair his damaged relationships with his daughter and her mother while combating sex addiction, a budding drug problem, and the seeming inability to avoid making bad decisions."

alltså. Jag gillade första säsongerna av Californication helt okej, men kom inte vidare vid fjärde säsongen eller så. Kan man ta av sig de så kallade "genusglasögonen" är det en helt bra serie med helt bra dialog. Det är ju upp till var och en vad man tycker. Vill varna för grovt språk och ... scener.

IMDB.
Charmed

"three sisters discover their destiny - to battle against the forces of evil, using their witchcraft. They are the Charmed Ones."

lite samma upplägg som Buffy. Ödesbestämd framtid, alla övernaturliga väsen en kan tänka sig och sådär. Tre systrar med magiska krafter. Håller precis nu på och ser på fjärde säsongen och jag har gillat serien hittills.

IMDB.
Coupling.

"six best friends talk about all aspects of sex and relationships on their never-ending quest to find true love."

även detta en äldre serie, men den är absolut sevärd för det. Lite som ... brittiska Friends, kan jag tänka mig. Har aldrig sett mer än ett halvt avsnitt Friends, men det känns som att det kunde vara något liknande. Eh. Ja. Bedöm själv.

IMDB.Serietips: A
Serietips: B

lördag 24 januari 2015

Från förra året.


hm! Tror jag glömde bort att visa illustrationerna ovan, på bloggen. Den vänstra föreställer Annas lilla familj (får kanske uppdatera den när Räkan säger hej?) och bilden till höger gjorde jag baserad på en av mina personalmötesdrodlar. Båda trixade jag fram under semestern förra året, Annas som inflyttningspresent då de köpte lägenheten.

Sambofria dagen.


jo, jag är hemma med katterna idag. Sami är på mc-mässan och jag kände, av naturliga anledningar, att jag inte riktigt passade in där. Istället har jag donat på lite för mig själv helt utan stress eller tidsbegränsningar. Började dagen med att fara och handla och när jag kom hem började jag baka. För ett tag sen blev jag klar och har efter det ätit några av fastlagsbullarna jag rörde ihop och sett på Charmed. Nu tänker jag spela Sims 4 tills det blir dags att äta och efter det vet ingen vad det blir. Ska hålla mig vaken så jag kan fara efter Sami från bussen ikväll. Bara det känns ju som ett helt företag.

Att dela med sig.


jag hämtade ut ett paket från posten igår. Har svårt att avgöra vem som var gladast över det, jag eller Elvis? Kände att vi kompletterade varandra där, han brydde sig inte om vad som fanns inuti och jag brydde mig inte om vad som omslöt innehållet. Ibland är det väldigt lätt att leva i symbios. För er som är lite som Elvis kan jag berätta att lådan är gjord i wellpapp och rätt liten, så troligtvis tycker ni att den är helt lagom att sitta och planera era dagar i! Är ni lite mer som jag så vill ni så klart veta vad som fanns i lådan, nämligen detta:


batterigrepp, batteri och fjärrutlösare till min D800. Tror bilderna redan berättar för er hur glad jag var över att få hem grejerna. Snart börjar min fotoutrustning vara komplett igen! Med andra ord börjar det också bli dags för mig att släppa taget om min beloved D90. Måste bara komma mig för att skicka den på rengöring först. Sen kanske den kan få ett nytt hem.

fredag 23 januari 2015

.

Hanna Häggblom
jag är deppig idag
tänkte till min spegelbild "this is the face of true defeat"
drama queen

torsdag 22 januari 2015

Tillbakablick/Torsdag.

25.03.2007.

Lite bitter.


annars då? Var till en annan doktor idag och kollade ... andra saker. Eh. Nu ska jag gå och ta fler prover och se om det är fler fel på mig. Börjar känna mig som en voodoodocka snart. Jaja, bara det ger något i alla fall. Om inte annat kanske man kan ta bort det från listan av möjliga orsaker till mitt mående. Min andra doktor hade dock gett väldigt knasig motivering till varför jag skulle vidareremitteras, men jag tror jag fick det rättsvängt till sist. Så. Att. Jo.

jag känner mig lite låg idag, men det kanske förklaras av mitt tidigare inlägg. Dessutom var jag ensam på min avdelning idag och kommer vara det imorgon också. Känns inte så kul. Sitta där helt avskilt från alla andra. Nå-ja. Tidigare har det hängt i luften att jag skulle få förlängt och nu är det så final det kan gå. Kul med en ny chef som tar snabba beslut, men det känns just nu lite som att hen försöker dra bort stolen som jag sitter på - medan jag sitter på den. Hen kunde ha väntat till mars.

skulle hen komma på i efterhand att de behöver mig kan hen ju börja med att ta en titt där solen så sällan skiner. Jag har nog aldrig blivit så här dåligt behandlad på någon annan arbetsplats förutom biluthyrningen jag sommarjobbade på 2011. Hm.

jahapp, om jag skulle sluta älta och gnälla och kanske laga mig lite middag istället?

Faller ut i Ingentinget.


fick frågan när jag tänkte gå på semester (och aldrig mer komma tillbaka) idag. Blev så himla ställd. Jag har mitt förordnande. Det går ut den trettioförsta mars, jag ska inte behöva gå före det om jag inte vill. Nu vill jag ju det, men annars?
Vad skulle jag annars göra den månaden hen jag vikarierar för kommer tillbaka? Rulla tummarna?
Jag handlägger och informerar om det åländska studiestödet och just nu är det inte så högt tempo på jobbet. Det finns knappast arbetsuppgifter för tre handläggare under en så pass lång tid, om man säger så. Så. Eh. Om jag räknat rätt har jag trettio dagar semester att tag ut. Sen är det heido-heido. Jag längtar. Mår om möjligt sämre idag än tidigare. Jaja.

onsdag 21 januari 2015

Nio år senare.

Hanna Häggblom
säg vad jag ska blogga om!
Anna Nurmi
MIG!!
Hanna Häggblom
"Anna, Anna, skön som en ros"?
Anna Nurmi
Ja :D perfekt!


vi började samma klass i augusti 2006 och Anna är den enda från den tiden jag pratar med nästan dagligen. Det slog mig precis: nästa år har vi känt varandra i tio år. Va. Bilderna här ovan är från 2006 och det känns som alldeles nyss. Är det så här det känns att bli gammal? Måste vara så. Anna, Anna, skön som en ros - hoppas vi klarar åtminstone nio år till! ♥

I väntan på avslutet.

hittade precis en sådan ljushållare jag sökt efter, idag!

josåatteh, jag känner mig hemskt omotiverad till livet och jobbet och alltsammans i en evig röra just nu. Hällde en halv portion soppa på mig idag (tur att jag alltid är klädd i somewhat svarta kläder) och fick första gången frågan "vad ska du göra efter den trettioförsta mars?". Svar: det enda jag har inplanerat är att pilla navel. Behöver inte sådär jättemycket tid för det, förstås. Annars? Nja. Får fundera. Kommer ju mitt i allt få så mycket fritid! Eh.
Urmodern och jag gick en sväng till Emmaus på lunchen, hon skulle köpa skor och jag skulle inte köpa något. Kom därifrån med en kasse grejer värda 29 euro (vinterskor, små "silverfat", ljushållare och en tröja) och hon köpte ingenting. Hm.

nu är jag hemma, har druckit en alldeles o-arrangerad kopp kaffe och äter en väldigt sur mandarin. Väntar mest på att Sami ska sluta jobba någon gång. Är nervös inför läkarbesöket imorgon eftersom jag inte tror de fått klart för sig varför jag ska dit och sådär. Känns svårt att kolla nivåer i blodet utan att ta ett blodprov, så jag gissar det är ganska värdelöst. Eh. Kanske det är doktor man borde ha blivit? Liksom, om man inte tycker om andra människor? Om man tycker alla andra är idioter? Kanske.