torsdag 13 november 2014

Hear the voices in my head, I swear
to god it sounds like they're snoring.


pratade med läkaren igen imorse ("vi hörs om en månad" sa hen, i början av september. Uppenbarligen är månaderna längre på ÅHS än här hos mig ... hen skulle även ringa mig "mellan åtta och halv nio" och ringde 08.54. Okej, liksom).
Sammanfattning av samtalet: är jag säker på att jag är sjuk? Ja. Är jag säker på att medicineringen någonsin har hjälpt mig? Ja. På en skala från 1 till 10, hur mår jag nu jämfört med hur jag mådde före medicinering? 2 då - 5 nu. Så jag känner att det är en bit kvar tills jag mår bra? Ja. Är jag säker på att jag har hypotyreos? Det är det enda jag har bevis på. Är jag säker på att det bara är min sköldkörtel som krånglar? Jag vet inte, jag är inte läkare. Jag kanske lider av kroniskt utmattningssymptom? Är inte den diagnosen läkare som inte vet något om sköldkörteln ställer på människor med hypotyreos? Blir irriterad på mig själv när jag blir så upprörd när jag pratar om mig och min hälsa. Får inte fram något. Äh. Hatar att inte träffa en riktig människa utan hela tiden behöva prata om sådant här över telefon. Nåja.

nu ska jag fortsätta med samma medicinering som tidigare och få en remiss till en annan "specialist". Tror jag på mirakel? Nej. Jag tror att jag kommer bli ifrågasatt av ännu en läkare som inte bryr sig och istället för att kolla upp varför mina sköldkörtelvärden har blivit dåliga ställer en hastdiagnos och kanske säger åt mig att äta lyckopiller. Underligare saker har ju inträffat, menar jag. Man ska förbanna inte vara sjuk på det här stället. Bäst jag slutar med det då. Blir. så. arg.

hm, ja. Nä. Okej. Den här dagen varken började eller fortsatte bra, så jag får försöka vända på det till kvällen. Jag åt i vanlig ordning lunch med mamma och det var förstås en ljuspunkt i torsdagens mörker, om man vill uttrycka sig som en sann poet. Eh. Kände mig lite upplyft efter det, i alla fall. Att det sedan dalade stadigt är ju en helt annan sak. Snart ska jag värma lite middag och fortsätta titta på Äkta människor (som finns på Netflix, hurra!). Sen kanske Sami kommer hem.

4 kommentarer:

  1. Man måste vara tillräckligt frisk för att orka vara sjuk när det gäller åhs :/

    SvaraRadera

• skriv gärna namn på kommentaren du lämnar.
jag svarar på kommentarer här i min blogg.
• jag godkänner kommentarer innan de publiceras.

• inga bloglovin'-byten. Du kan däremot gärna följa min blogg här.
• spam raderas direkt ("var med i tävling/veckans blogg" är också spam).