onsdag 15 maj 2013

Ålänningen och trafiken, del 3.

3# Vägarbeten

- fick ni klart att ni ska göra ett vägarbete? Sätt igång direkt. Det är okej att spärra av delar av vägen och sedan kanske, kanske, sätta ut en liten oklar skylt som kanske pekar på någon väg som ni inte ska jobba på. Den kan också peka på ett fint hus eller kanske ett träd. Det är inte så noga.

- vägarbeten som görs på vägar som leder till ett ställe där det inte beräknas bo fler än 2o personer behöver inte skyltas för. En behöver heller inte göra det så snabbt och noggrannt. Stort krossgrus går bra på sådana vägar (är väl inte mitt fel om de som ska hem råkar köra för fort över arbetet (typ 10 km/h) och en sten sprättar upp under bilen och hamnar i baksätet). På sådana ställen behövs inte heller personal som vinkar vart billister ska ta vägen och när de ska köra, det räcker om lastbilschauffören blinkar med lamporna och viftar vagt med handen.

- idag får du bara köra 50 km/h på den här sträckan som annars är 90 km/h. Det här behöver en bara skylta för från ena hållet.

- information om vägarbeten är överskattade. Det är väl sådant trafikanterna ska märka. Är det ett stort hål i ena körfältet kan du ju inte köra där. Ju.

4 kommentarer:

 1. hahahaha, ja alla dessa jäkla vägarbeten ><

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja! De håller på med ett på Skagvägen nu också. Och i Hammarland. Och det där de håller på med på östra utfarten ibland ;)

   Radera
  2. Och snart gräver de upp hela Skrakvägen ><

   Radera
  3. great! Älskar vägarbeten <3

   Radera

• skriv gärna namn på kommentaren du lämnar.
jag svarar på kommentarer här i min blogg.
• jag godkänner kommentarer innan de publiceras.

• inga bloglovin'-byten. Du kan däremot gärna följa min blogg här.
• spam raderas direkt ("var med i tävling/veckans blogg" är också spam).